18 Mayıs 2024 Cumartesi

Öztürk: Mücadelemiz Kürt ve Türkiye halklarının başarısı olacak

DBP ve DTK, Bingöl'de kanaat önderleri ile bir araya geldi. Buluşmada konuşan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, "Bedeli ne olursa olsun, mücadelemiz Kürt ve Türkiye halklarının başarısı olacak" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, temaslarını sürdürdüğü Bingöl'de ziyaretlere devam etti.

DTK ve DBP heyeti bugün de Yeşil Vadi Kır Düğün Salonu'nda kanaat önderleriyle bir araya geldi. DTK ve DBP heyetine Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanları Arzu Fırat, Hasan Soysal, HDP Milletvekilleri Nimettullah Erdoğmuş, Erdal Aydemir eşlik etti.

'MÜCADELEMİZİ VERECEĞİZ'
Programda ilk olarak konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Bingöl'ün direnişiyle, öncüleriyle kendini var eden, bütün yönelim ve baskılara rağmen dilini, kültürünü, coğrafyasını, özgürlük mücadelesini büyüten bir kent olduğunu belirtti. İktidarın oluşturmak istediği sistemde Kürt, kadın, genç, kültürü ve dilleri tanımayan bir sistem oluşturmak istediğini söyleyen Aydeniz, "Bu sisteme karşı biz her zaman mücadelemizi vereceğiz. Bununda Şeyh Said'den, Seyit Rıza'ya ve Sayın Öcalan'a kadar bu öncülerle günümüze kadar devam ettiriyoruz. Her ne kadar katliamlar 100 yıllık politikadan besleniyorsa ve hala devam ediyorsa bugün öncü olarak kabul ettiğimiz Şeyh Said ve Seyit Rıza'nın ve en son Sayın Abdullah Öcalan'ın çizdiği perspektif bugün Bingöl'de devam ediyor. Burada yaptığımız çalışmada halkın dilini, kültürünü, kimliğini bırakmadığını gördük" dedi.

'YÜZYILDIR HAKİKAT SÜRÜYOR'
DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır da, halk olarak hakları için mücadele verdiklerini belirtti. Bayındır, "100 yıl önce Şeyh Sait İsyanı'nda yok etmeye çalıştılar fakat başaramadılar. Yok edemedikleri bu hakikati yüzyıldan beri Bingöl'de kendini yeniliyor, güçlendiriyor. Biz yine Kürt halkı olarak zülüm ve baskı altındayız. Fakat sizin varlığınız bize güç veriyor. Bugün hepimiz yan yanayız hakikat ve adalet, geleceğimiz için hep birlikte birbirimizi dinleyeceğiz. Halkımızın önerilerinizi bizim için kıymetlidir" diye belirtti.

'İNSANİ DEĞERLER AYAKLAR ALTINA ALINDI'
Devletin kurulduğu günden bugüne kadar iktidarların ve hükümetlerin, söylemlerinin değiştiğini ifade eden DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ise, "Kürtlere kardeş diyenler, Kürtlerle işi bitince yine ilk yöneldikleri halk Kürtler, Kürdistan coğrafyası oldu. Ne kadar biz liberaliz, solcuyuz, sosyal demokratız deseler de gerçek yüzlerini yaşayarak gördük ve hala da yaşıyoruz. Kürtlerin haklı bir talebi var. Bu talebinde karşılığı, çözümü basittir. Biz uzaydan gelmedik, biz bu topraklarda binlerce yıldır dilimizle, kültürümüzle, kimliğimizle, yaşıyoruz. Yapılacak tek bir şey vardır. Bu devlet kurulduğu zaman 'Kürtlerin ve Türklerin devleti olacak, eşit bir yaşam sürdürecekler' verdikleri söz buydu. Hiçbir zaman sözlerini tutmadılar. Maskeler değişti, maskenin arkasındaki yüz her zaman faşizm oldu. Ekonomik sorundan tutalım, ahlaki, vicdani anlamda, bütün insanlık değerleri ayaklar altına alınmış. Biz her zaman mücadele ediyoruz, mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

'HALKLARIN BAŞARISI OLACAK'
Tayyip Erdoğan'ın 600 milyonluk yazlık sarayının kimseye bir fayda sağlamadığını belirten Öztürk, devamla şöyle konuştu: "İnsanlarımız evine ekmek götüremiyor. 600 milyonu bir yazlık saraya belki bir defa kullanacak veya kullanmayacak. Türkü, Lazı, Çerkezi hepsi perişan içinde. Biz bedel geçmişte de ödedik, gerekirse ödemeye devam edeceğiz. Haklıyız, her zaman haklı olduk, kimseye zor balığımız yok, kimseye haksızlığımız yok. Dilimiz, yaşadığımız, topraklar onurumuzdur. Bu onuru çekip aldığınızda geriye bir şey kalmaz. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bedeli ne olursa olsun, mücadelemiz bir kez daha göstermiştir ki bu başarıda Kürt halkının ve Türkiye halklarının başarısı olacak."

Açıklamanın ardından heyete görüş ve öneriler sunuldu.