27 Nisan 2024 Cumartesi

Özsavunma hakkını kullanan Mevlüde Akgün tahliye edilmedi

Kızına ve kendisine sistematik şiddet uygulayan erkeği hayatta kalabilmek için özsavunmasını kullanarak öldüren Mevlüde Akgün'ün tutukluluğuna devam kararı verildi. 

Ankara'nın Mamak ilçesinde yaşayan 76 yaşındaki Mevlüde Akgün, 14 Ocak'ta, 60 yıldır kendisine ve kızına sistematik şiddet uygulayan evli olduğu Ahmet Akgün'e karşı özsavunmasını kullanarak öldürdü. Tutuklanan Akgün'ün, duruşması görüldü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmanın tamamlanmasıyla, Mevlüde Akgün hakkında "eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede ifadesine yer verilen Akgün, 60 yıllık evli olduklarını belirterek, evli olduğu erkeğin sürekli kendisine ve kızına şiddet uyguladığını, hakaret ve küfürler ettiğini, geceleri sürekli kendisini ve kızını rahatsız ettiğini söyledi. Özsavunmasını kullanarak hayatta kalmayı başarabilen Akgün, "Eşim yanıma gelerek bana bağırdı, küfür ve hakaretler etti. Elindeki bıçakla beni tehdit etti. Daha sonra yan odaya geçti. Yanına gittim. Odaya girdiğimde oturduğu yerden kalkarak bıçağı bana doğru savurdu. Ben de elindeki bıçağı alarak kendimi savunmak için vurdum" dedi.

Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamenin ilk duruşması dün görüldü. Akgün, duruşmaya tutuklu bulunduğu Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, çocukları Abdulkadir Akgün, Mahmut Akgün ile Şengül Yılmaz duruşma salonunda hazır bulundu.

Mevlüde Akgün, sağlık sorunlarından dolayı savunma yapamazken, kızı Şengül Yılmaz, Şengül Yılmaz, "Babam Ahmet Akgün sürekli anneme psikolojik ve fiziksel şiddet uyguluyordu" diye konuştu.

Mevlüde Akgün'ün avukatı, müvekkilinin yaşı ve sağlık durumu nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep etti. Mahkeme Başkanı, Akgün'ün tutukluluğunun devamına karar vererek, Akgün ile birlikte yaşayan engelli kızı Nurgül Akgün'ün ifadesinin psikolog eşliğinde alınmasına karar vererek bir sonraki duruşmayı 20 Ekim'e erteledi.