28 Mart 2024 Perşembe

Özsavunma hakkını kullanan kadınlardan 8 Mart mesajı

Özsavunma hakkını kullandığı için hayatta olan Yasemin Çakal, Çilem Doğan ve Name Öztürk 8 Mart mesajı yayınladı.
Özsavuma hakkını kullanan kadınlar Yasemin Çakal ve Çilem Doğan'da 8 Mart mesajı yayınlayarak kadın grevine çağrı yaptı.
 
8 Mart yürüyüşü için bir araya geldiklerini belirten Yasemin Çakal, "Bizler hayatlarımıza sahip çıktık ve tüm kadınlarında da hayatına sahip çıkmasını istiyoruz" dedi.
 
Çilem Doğan ise "Biz de 8 Mart uluslararası kadın grevine destek veriyoruz" diyerek 19.30'da İstiklal Cadesi'de yapılacak feminist gece yürüyüşüne çağrı yaptı.
 
NAME ÖZTÜRK'TEN DE MESAJ VAR
 
Özsavunma hakkını kullandığı için hayatta kalan ve erkek yargı tarafından cesaretinin bedeli ödetilmek istenen Name Öztürk'te tutuklu bulunduğu Bakırköy Hapishanesi'nden 8 Mart mesajı gönderdi.
 
Name avukatı aracılığı ile gönderdiği mesajda "Tutsak bir kadın olarak, tüm baskı ve şiddete rağem hayatına sahip çıkan kadınlarız" diyerek kendini tanımlıyor ve "Yaşamak için, hayatına sahip çıkmaka için ağır bedel ödeyen, daha doğru bir tabirle ağır bedeller ödetilen kadınlarız" diyerek kendisine kesilen cezanın nedenini ortaya koyuyor.
 
"Erkek egemenliğine, dayatmalara rağmen hayatın her alanında olan kadınlar, İslamı bile yanlış yorumlayıp 'Yobaz' erkeklere inat" kadınlara selam gönderen Namme, cesur kadın dayanışması ile tüm kadınları kucaklıyor.