8 Mayıs 2024 Çarşamba

Özsavunma hakkını kulanan N.S.'ye 15 yıl hapis istemi

Bir yıl önce Antalya'da kendisine şiddet uygulayan Cengiz Aydın'ı özsavunma hakkını kullanarak öldüren N.S.'nin yargılanmasına devam edildi. N.S'nin 15 yıl kadar hapsi isteniyor.
Antalya Kepez’de geçtiğimiz yılın Haziran ayında Cengiz Aydın isimli erkek, tartışma sırasında N.S'ye saldırdı. Kendini korumak için eline bıçak alan N.S, kendisini yatak odasına kilitleyerek polisi aradı.
 
Odanın kapısını kırarak içeri giren Cengiz Aydın, N.S.'yi boğmaya çalıştı.
 
Hayatta kalmak için şiddete karşı koymaya çalışan kadın, elindeki bıçakla Aydın'ı yaraladı. Ardından da 112 Acil'i aradı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Aydın hayatını kaybetti. Gözaltına alınan N.S. ise tutuklandı.
 
Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edilen davaya özsavunma hakkını kullanan N.S. ile ölen Cengiz Aydın'ın yakınları ve taraf avukatlarının katıldı. Duruşmada, olay yerine giden polis A.O.'nun, Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce talimatla alınan ifadesi okundu.
 
'MEYVE BIÇAĞINI ÖLMEMEK İÇİN ALDIM'
 
Polis ifadesinde, "Sanık, 'kurtarın, yardım edin’ diye bağırıyordu. Bıçakla ölenin karnına tek bir darbe vurduğunu, tampon yaptığını söyledi. Ancak tampon bulunmuyordu. Zaten maktül yatakta yüzüstü yatar vaziyetteydi" iddiasında bulundu. Bu sırada söz alan özsavunma hakkını kullanan N.S. ise "Ben aynı zamanda tampon yapıp, kapıyı açamazdım" dedi. 
 
Kendisini savunurken kullandığı meyve bıçağını "öldürmek için değil, ölmemek için" aldığını söyleyen N.S., tahliyesini talep etti.
 
Avukatı Serap Ertuğrul da "Bizce meşru müdafa hükümleri oluşmuştur. Ayrıca savcının esas hakkındaki mütalaasına savunma yapmak için süre talep ediyoruz" dedi.
 
Cumhuriyet savcısı, özsavunma hakkını kullanan N.S.'nin "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama suçu"ndan 12 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi. Duruşma karar için ilerki bir tarihe ertelendi.