28 Mart 2024 Perşembe

Özmen: Tahir Elçi'nin faillerini bulunuz

Tahir Elçi için adalet talebiyle 137. kez yapılan eylemde konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Ahmet Özmen, "Tahir Elçi'nin faillerini bulunuz sorumluluğunuzu yerine getiriniz" dedi.
Diyarbakır Barosu, Sur'da Dört Ayaklı Minare önünde öldürülen başkanları Tahir Elçi için adalet talebiyle 137. kez Diyarbakır Adliyesi önünde eylem gerçekleştirdi. Kürtçe ve Türkçe "Seni unutmayacağız" yazılı pankart açıldı.
 
Eylemde konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı  Av. Ahmet Özmen, "Tahir Elçi'ye ve Tahir Elçi'nin savunduğu barışa, kardeşliğe bir arada yaşam arzusuna adalete sıkılan kurşun üzerinden tam 137. hafta geçti. Tahir Elçi kardeşliğin, barışın ve adaletin sembolüydü ve öyle kalmaya devam edecek" dedi.
 
Çabalarına rağmen Tahir Elçi'nin faillerinin henüz bulunup yargılanmadığını ifade eden Özmen, "Buradan defalarca soruşturma dosyasındaki eksiklikleri yapılmayan hususları dile getirdik. Hükümetin, Devletin en tepesinden Cumhurbaşkanından, İçişleri Bakanına, Adalet Bakanına defalarca çağrıda bulunduk. Tahir Elçi soruşturma dosyasının çözüleceği sözü veren dönemin Başbakanına, Adalet Bakanına, İçişleri Bakanına sözlerini tutmalarını yönünde defalarca çağrıda bulunduk. Buradan bir kez daha sizler aracılığıyla sesleniyorum. Tahir Elçi'nin faillerini bulunuz sorumluluğunuzu yerine getiriniz. Verdiğiniz sözü tutunuz" diye konuştu.