19 Mayıs 2024 Pazar

Özgür Gündem'le dayanışma davası: Hapis cezası istendi

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma gösterdikleri için haklarında dava açılan Fincancı, Önderoğlu ve Nesin'in 1.5 yıldan 7.5 yıla kadar hapsi istendi.
KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesiyle dayanışmak amacıyla başlatılan Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği Kampanyasına katıldıkları için haklarında dava açılan  TİHV Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı,  RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu,  Gazeteci-Yazar Ahmet Nesin'in dokuzuncu duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 
 
Duruşmada, Savcı Abdullah Gül, Fincancı, Önderoğlu ve Nesin'in 'örgüt propagandası yapmak', 'suç ve suçluyu övmek', 'suç işlemeye tahrik' iddialarıyla 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.
 
Önderoğlu ve Fincancı, mütalaaya karşı esas hakkındaki savunmalarını yapmak için süre talep etti.
 
Duruşmada söz alan avukat Meriç Eyüboğlu, mütalaanın hem teknik açıdan hem de içerik açısından usul ve yasaya aykırı olduğunu dile getirdi. Eyüboğlu, "Sanıkların hangi nedenlerle suçlandıkları ve cezalandırılmalarının talep edildiği mütalaada açık değildir. Bu nedenle itirazlarımız doğrultusunda tekrardan dosyanın mütalaa hazırlanması için iddia makamına tevdii edilmesini talep ediyorum" dedi.
 
Avukat Özcan Kılıç da, mütalaanın hiç bir inceleme yapılmadan hazırlandığını ve gerekli incelemeler yapıldıktan sonra tekrar hazırlanmasını talep etti.
 
Mahkeme, esas hakkında savunma yapılması için duruşmayı 15 Nisan'a erteledi.