28 Mart 2024 Perşembe

Özgecan Aslan, katledilişinin 4. yılında mezarı başında anıldı

Mersin'de okuldan çıktıktan sonra evine gitmek için bindiği minibüste katledilen Özgecan Aslan, ölümün 4. yılında mezarı başında ailesi tarafından anıldı.
Mersin'in Tarsus ilçesinde, 11 Şubat 2015'te bindiği minibüste katledilen ve kadına yönelik şiddetin simgesi haline gelen Özgecan Aslan, ailesi ve yakınları tarafından mezarı başında anıldı.
 
Ölümünün 4. yılında Özgecan Aslan'ın Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki mezarına gelen Özgecan Aslan'ın annesi Songül ve babası Mehmet Aslan ile yakınları, çiçek bıraktı.
 
Canlarının her geçen gün daha da acıdığını dile getiren baba Mehmet Aslan, "Yıllardır konuşuyoruz, söylüyoruz. Güzel, iyi temennilerde bulunuyoruz. Aklımızın erdiği kadar devletimizin, milletimizin yanındayız; halkımızın yanındayız. Birlik ve beraberlik olsun, diye hep güzel şeyler söyledik; ama insan başına gelmeden anlayamıyor. Televizyonlarda bir kadın, annesi- babası ya da eşi, nişanlısı, arkadaşı tarafından vahşice öldürülüyor. Bunun önüne geçmek için bunu ciddi bir problem olarak kabul edip, ona göre çok geniş mutabakatlı büyük bir şura kurulup, bu sorunun çok boyutlu olarak ele alınması gerekiyor. Artık söyleyecek söz de kalmadı. Sözün bir anlamı yok, bir anlam ifade etmiyor. Katledilmiş olan bütün kadınların mekanı cennet olsun" diye konuştu.