3 Mayıs 2024 Cuma

Özel: İkinci olana mazbatayı vermek halk iradesini hiçe saymaktır

Van'da halkın iradesinin gasp edilmesine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Cuma akşamı saat 16.55'te, Diyarbakır'dan gidip bir başvuruyla bunu iptal ettirmek, Van halkının iradesini hiçe saymak, ona pusu kurmaktır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Van'da halkın iradesine kayyum atanmasına gelişen tepkilerin ve çok sayıda kişinin CHP'nin sessizliğini eleştirmesi sonrası ANKA'ya açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın seçim sonuçlarına saygılı olacağına dair açıklamalarını hatırlatan Özel, "Orada öyle konuşup da sonra rakibinin üç katı kadar oy alan bir büyükşehir belediye başkanı varken ona tuzak kurup ikinci olana mazbatayı vermeye rezaletine kalkışırlarsa söylediği bütün sözler hükümsüz hale gelmiş olur. Çünkü aday zamanında başvurmuş, temyiz kağıdını almış, memnu hakların iadesi hallolmuş, aylarca kampanya yapmış. Cuma akşamı saat 16.55'te, Diyarbakır'dan gidip bir başvuruyla bunu iptal ettirmek, Van halkının iradesini hiçe saymak, ona pusu kurmaktır" dedi.

Vanlıların iradesine saygı duyulması gerektiğini vurgulayan Özel, "Partisi birinci parti olduğu halde 'Erdoğan muhtar bile olamaz' kararıyla başbakan olamıyorken CHP buna da karşı çıkmıştı. Şimdi de Van halkı üç kat fazla oy vererek birisini kendisine büyükşehir belediye başkanı seçiyorsa buna karşı saygılı olmak hepimizin boynunun borcu. Buna karşı yapılacak bir kumpas, ikinciye mazbata verme gibi bir rezalet Erdoğan'ın söylediği bütün sözleri hükümsüz kılar" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Seyit Aslan ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüler Kurulu üyesi Pelin Kahiloğulları'nın da parti heyetleriyle birlikte dayanışma için Van'a gideceği öğrenildi.