21 Mayıs 2024 Salı

Özak Tekstil'de sendikalı işçiler zorla ücretsiz izne çıkarılıyor

Urfa'da kurulu Özak Tekstil'in patronu, işlerin durgun olması bahanesiyle DİSK Tekstil üyesi işçilere yıllık izin ya da ücretsiz izin dayatması yapıyor.

Urfa'da Özak Tekstil'de işlerin durgunluğu gerekçe gösterilerek DİSK Tekstil üyesi işçilere ya yıllık izin ya da ücretsiz izin dayatılıyor. Şu ana kadar 70'in üzerinde işçi bu şekilde fabrikadan uzaklaştırıldı. Söz konusu durum üzerine işçiler fabrika önünde basın açıklaması yaptı.

İşçiler adına konuşan İsmail Budak, Özak Tekstil'de sendikaya üye oldukları günden bugüne baskı ve mobbinge maruz kaldıklarını belirterek duruma tepki gösterdi.

'DEFALARCA TEHDİTLER SAVURDULAR, BOYUN EĞMEYECEĞİZ'
Evrensel'in haberine göre; Budak, "Yine Özak Tekstil, yine işçi düşmanlığı ile birlikteyiz. Bizler 2020'nin ilk ayında sendikalaşmaya başladık. O günden bu güne Özak Tekstil yönetimi bize her türlü baskıyı, psikolojik şiddeti, mobbingi reva gördüler. Defalarca tutanak tutuldu, kapı önüne şartsız şurtsuz koyarız tehditleri savurdular. Biz buna boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Pandeminin başlamasıyla bizi isteğimiz dışında izne çıkardılar, fabrikanın tam çalışmaya geçmesine rağmen İŞKUR'dan onlarca kursiyer almaları yetmezmiş gibi kalifiye eleman almalarına rağmen bizleri tam olarak 8 ay fabrikaya almadılar. Gece vardiyası olmayan bin kişilik fabrikada sadece 16 kişiyi vardiyası olmayan dikim bölümünde gece vardiyasında haftalarca tuttular. En son bu ayın üçünde yönetim tarafından çağrılıp işlerin düşük olmasından dolayı 11 gün izne yollandık. Dün bize insan kaynakları tarafından atılan bir mesaj ile 'Yıllık izni olan arkadaşlarımızın yıllık izne, izni olmayan arkadaşlarımızın ücretsiz izne' yollandığı yazıyordu. Süresi belli olmayan yıllık izne çıkarıldık. Biz işçiler olarak kesinlikle bunu kabul etmiyoruz" dedi.

'BİZİM KIRILMAYAN BİR İRADEMİZ, BİR DİRENİŞİMİZ VAR'
Budak, "Soruyoruz, neden tüm DİSK Tekstil Sendikası üyeleri izinde? Eğer işlerin olmadığı doğru ve bu konuda samimiyseniz, gelin o zaman bunu birlikte çözelim. Hiç kimseyi mağdur etmeyecek şekilde bunu dönüşümlü yapalım. Sürekli birileri dışarıda kalıp mağdur olmasın. İçeride yıllık izinleri olan ve bunları talep eden arkadaşlarımızın bu talebini karşılayalım. Bunların yerine dışarıdaki arkadaşlarımızı çağıralım. Alın size çözüm ama şunu söyleyelim, eğer bizim Ali Cengiz oyunlarımız var diyorsanız şunu da unutmayın. Bizim kırılmayan bir irademiz, kırılmayan bir direnişimiz var" diye kaydetti.