27 Nisan 2024 Cumartesi

Özak işçilerini çağrısı AnkaMall'da eylemle yanıtlandı

AnkaMall AVM içinde yürüyüş yapan Özak İşçileri Dayanışma Platformu, işçiden ve emekçiden yana olan herkesi Levi's ve Zara'yı boykota, Özak işçilerinin yanında olmaya çağırdı.

Özak İşçileri Dayanışma Platformu Ankara AnkaMall AVM içerisinde basın açıklaması ve yürüyüş gerçekleştirildi. 74 gündür direnen BİRTEK-SEN üyesi Özak Tekstil işçilerinin Levi's ve Zara'ya ait her yeri eylem alanına çevirme çağrısını yanıtlayan emek dostları sık sık, "Yaşasın Özak direnişi", "Sendika haktır engellenemez" slognı attı.

Basın açıklaması yapan Meltem Akbaş, Levi's ve Zara'nın tedarikçiliğini yapan ÖZAK Tekstil'de çalışan işçilerin yetkili sendikadan istifa edip BİRTEK-SEN'e üye olmaya başlamalarının ardından bir kadın işçinin işten çıkarıldığını belirtti. Akbaş, "İşçiler üretimi durdurarak mobinge, sömürüye, işten atmaya, sarı sendikal düzene ve sefalet ücretlerine karşı; işten çıkarılan arkadaşlarının işe iadesi talebiyle 73 gündür direniyorlar. Patronun yönettiği Urfa'da Valilik eylemleri yasakladı, jandarma ise işçilere TOMA, biber gazı ve coplarla saldırdı. İşçiler defalarca gözaltına alındılar. Patronun saldırılarına, gözaltılara rağmen işçilerin direnişi büyümeye devam ediyor. Özak Tekstil işçileri, sarı sendikaya ve özellikle kadın işçilerin özel hayatlarını hedef alarak tehditler savuran patrona boyun eğmeyecek. Herkesi valiliği, patronu, sarı sendikayı karşısına alıp haklarına sahip çıkarak direnen işçilerle dayanışma göstermeye davet ediyoruz. ‘Özak işçileri yalnız değildir' demeye ve işçi düşmanlığına yalnızca işçilerin yasal haklarını gasp ederek değil canlarına da kastederek devam eden Özak'ı, Levis'i ve Zara'yı boykot etmeye çağırıyoruz. İşçilerin direnişine ses verin! Kazanan Özak işçileri olsun! Özak işçisi yalnız değildir" ifadelerini kullandı.