7 Mayıs 2024 Salı

Oyuncular Sendikası: Bu cadı avını kabul etmiyoruz

Yandaş medya Yeni Asır'ın,  orman yangınlarını söndürmede başarısız olana hükümete tepki gösteren ve Help Turkey kampanyasına katılan sanatçıları hedef göstermesi ve tehdit etmesine ilişkin açıklama yaptı. Sendika, bu cadı avını kabul etmediklerini kaydetti. 

Oyuncular Sendikası, "Help Turkey" paylaşımı yapan sanatçıların hükümetin yandaş medyası tarafından hedef gösterilmesine ilişkin açıklama yaptı. 

"Biz bu cadı avını tanıyoruz ama asla kabul etmiyoruz” diyen sendika, "Neredeyse on gündür devam eden ve binlerce canlının yuvası olan yüzlerce hektar ormanımızın yanmasına bir an önce engel olmak isteyen; halkın seferberliğine, insanüstü çabasına destek olan, yapılan çalışma ve çağrılara katılan, yaygınlaştıran oyuncu ve sanatçı meslektaşlarımız hakkında; varlık nedenleri, görevleri belli olan bazı "medya kuruluşları" tarafından hedef gösterilerek paylaşımlar ve haberler yapılmaktadır. Amacı çok belli bu provokatif yayınlara biz prim vermiyoruz, duyarlı kamuoyunun da prim vermeyeceğini biliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Sanatçıların toplumsal meselelere dair görüş belirtmesinin sorumluğu olduğu kaydedilen açıklamada, "Bu bağlamda devletin pozitif yükümlülüklerini hatırlatıyor; suç unsuru teşkil eden bu hedef göstermelere karşı yasal haklarını kullanmak isteyen tüm üyelerimiz ve sanatçı dostlarımıza desteğe hazır olduğumuzu belirtiyoruz” denildi. 

NE OLMUŞTU? 
Türkiye'nin 28 Temmuz'dan bu yana çıkan orman yangınlarını söndürmek için yurt dışından gelecek destekleri geri çevirmesi üzerine sosyal medyada "Help Turkey" kampanyası başlamıştı. Yeni Asır gazetesi, kampanyaya destek veren Ezgi Mola, Farah Zeynep Abdullah, Emre Kınay, Şevval Sam, Burcu Biricik, Murat Boz, Hazal Kaya ve Fazıl Say gibi sanatçıları manşetinden hedef göstermişti.

Gezi direnişinin hatırlatıldığı Yeni Asır'ın haberinde, sanatçılar açıkça tehdit edilmişti.