17 Mayıs 2024 Cuma

Oy işlemi sırasında çıkan tartışmalarda çok sayıda kişi yaralandı

Bursa'nın kırsal Taşpınar mahallesinde Yusuf Yiğit, muhtar adayını desteklemediği gerekçesiyle tabancayla vurularak yaşamını yitirdi. Bayburt ve Urfa'da ise muhtar adayları ve yakınları arasında çıkan kavgada çok sayıda kişi yaralandı. 

31 Mart yerel seçimlerine ilişkin oy kullanmada son saat. Bu seçimlerde de muhtar adayları ve yakınları arasında tartışmalar yaşandı. Çok sayıda kişinin yaralandığı tartışmalarda, bir kişi ise hayatını kaybetti. 

BURSA
Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde düzenlenen bir eğlencede, yerel seçimlerde akrabalarından olmayan muhtar adayını desteklediği iddiasıyla amcasının oğulları E.Y. ve M.Y. tarafından pompalı tüfekle vurulan Yusuf Yiğit hayatını kaybetti, saçmaların isabet ettiği biri 3 yaşındaki çocuk 2 kişi de yaralandı. Olay dün akşam 22.00 sıralarında ilçeye bağlı kırsal Taşpınar mahallesinde yaşandı.

BAYBURT
Bayburt merkeze bağlı Balca köyünde iki grup arasında muhtarlık seçimiyle ilgili başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında darp sonucu yaralanan Talip Yıldırım, Bayburt Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

URFA
Urfa kent merkezi ile Harran ve Bozova ilçelerindeki bazı mahallelerde muhtarlık seçimleri nedeniyle kavgalar çıktı. Muhtar adayı yakınları arasında çıkan kavgalarda 4'ü tabanca ile olmak üzere 15 kişi yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılırken, 6 kişi gözaltına alındı. 

Güneşli mahallesinde ise iki gurup arasında sınıfta çıkan tartışma okul bahçesinde de sürdü. Kavgaya dönüşen tartışmada, 6 kişi yaralandı. Yaralılar tedavi için hastaneye kaldırıldı.