20 Mayıs 2024 Pazartesi

Oy için ırkçılığa sarıldı

Suriyeli göçmenleri hedef gösteren ve ayrımcı ifadeler kullanan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bizim vatandaşımız Suriyeliler karşısında ikinci sınıf vatandaş" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. 
 
Konuşmasına 6 Mayıs'ta idam edilişlerinin yıl dönümü olan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı anarak başlayan Kılıçdaroğlu, "3 fidanımızın yeri kalbimizde. Siyasal idamların olmaması derin yaraların engellenmesi açısından önemlidir. O nedenle Deniz, Hüseyin, Yusuf'u unutmayacağız. Onlar bu ülkenin bağımsızlığı için öldüler" dedi.
 
Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce'yi anlatan Kılıçdaroğlu, "Bizim adayımız demokrasiye bağlı bir kişidir. Muharrem İnce bir öğretmendir, halk adamıdır. O aristokrat bir kişi değildir. Hayat standardı değiştikten sonra da köyüne gitti onun dertlerini dinledi. Birilerin yaptığı gibi yırtık ayakkabıyla gezip sarayda oturmuyor. 3 bin korumayla gezmiyor. Muharrem İnce Sarayların değil halkın adamıdır. Muharrem İnce tek adam olma derdinde değil. Parlamenter sisteme inanıyor. Dolayısıyla Muharrem İnce'yi aday yaptık beyefendide şafak attı. Efendim nasıl oluyor. Bal gibi olur" dedi.
 
Konuşmasında Türkiye'de bulunan Suriyeli göçmenleri hedef gösteren Kılıçdaroğlu, "Bizim vatandaşımız Suriyeliler karşısında ikinci sınıf vatandaş. Suriyeli dükkan açar vergi vermez, bizim vatandaşımız verir" ifadelerini kullandı.