26 Nisan 2024 Cuma

Otlu'dan kadınlara: Kendimiz için çalışalım, yılmayalım

Seçim çalışmalarını sürdüren Yeşil Sol Parti vekil adayı Çiçek Otlu, Başakşehir'de kadınladan oy istedi, son ana dek birlikte mücadeleye çağırdı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul 3. bölge milletvekili adayı Çiçek Otlu, Başakşehir'de kadınlarla buluştu, Bayramtepe'de kadın seçim bürosu açılışına katıldı. Otlu daha sonra şehit ailelerini ziyaret etti.

Söz alan Çiçek Otlu, zenginlerin daha da zenginleştiği yoksulların da daha da yoksullaştığı bir dönem yaşandığını belirti. "Bu ülkede zalimlere karşı mücadele edenler, eşitlik ve özgürlük isteyenlerin hepsi hapishanedeler. En başta İmralı'da tutulan Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan üzerinde büyük bir tecrit söz konusu. HDP'nin eşbaşkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak, Sabahat Tuncel başta olmak üzere üyelerimiz, yöneticilerimiz tutsak" diyen Otlu, HDP'ye yönelik saldırları hatırlattı. Ne olursa olsun kadınların, Kürt halkının, işçilerin, emekçilerin, ezilenlerin boyun etmediğini vurguladı ve oyların son derece stratejik olduğunun altını çizdi.

"Kazanacağız, buradayız" vurgusu yapan Otlu, Maraş merkezli depremlerde iktidarın "Kürtsen, Alevisen, Arapsan, benden değilsen ölümü hak ediyorsun sana bir suyu bile reva görmüyorum" dediğini hatırlattı. 21 yıllık AKP-MHP faşist iktidarın halklara düşman politikalarına işaret etti. Herkesin inancının kendine ait olduğunu ve saygı  duymak zorunda olunduğunu belirten Otlu, AKP'li kadınların nasıl düşmanca çalıştığını belirtti. AKP'li kadınların kendilerine saldırdığını aktaran Otlu, yılmadan çalışma yürütmek gerektiğini kaydetti.

Karşılarında faili meçhul cinayetlerin, katliamların sorumlularının olduğunun altını çizen Otlu, "Kürtleri inkar edenlere, işgal ve savaş politikası uygulayıp topraklarımızdan göçmemize neden olanlara karşı buradayız" dedi. Otlu, şu çağrıyı yaptı: "Oyumuzun sadece Yeşil Sol Parti'ye olduğunu söyleyelim. Kadınları eve hapsedecekler. İşçi sınıfı düşmanı, Kürt düşmanı, Alevi düşmanı olanlardan, gençlik düşmanı olanlardan hesap soracağız. Herkes emek harcıyor ama son 3 hafta daha çok emek harcamalıyız. 24 saatse kendimiz için uyumayalım. O yüzden de her yere gitmeye çalışıyoruz. Kazanacağımıza inanıyoruz. AKP-MHP rejimi bu korkuyu yaşıyor, biz kadınlardan daha çok korkuyorlar. Burada bir daha söz vereyim kazanacağız."

Daha sonra "Jin, jiyan azadi" sloganıyla seçim bürosu açıldı. Otlu ve beraberindeki heyet şehit ailelerini ziyaret etti.