20 Nisan 2024 Cumartesi

Otlu: Üst aramasında cinsel taciz saldırısında bulundular

Kadıköy'de dün akşam saatlerinde işkenceyle gözaltına alınan SKM Genel Sözcüsü Çiçek Otlu, polisin kapıyı kırarak içeri girmeye çalıştığını söyledi. Üst araması sırasında cinsel taciz saldırısına maruz kaldıklarını anlatan Otlu, sloganlarıyla bu saldırılara yanıt verdiklerini söyledi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü öncesinde çalışmalarını sürdüren Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) ve Özgür Genç Kadın (ÖGK) üyeleri dün Kadıköy'de bildiri dağıttıktan sonra gittikleri Kaktüs genç kadın derneği binasından gözaltına alındı.

25 Kasım öncesi ölümsüz kadın devrimcileri anmak için dün akşam saatlerinde düzenlenen etkinliği "örgüt propagandası" bahanesiyle polis bastı.

Baskın anını ETHA'ya anlatan Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Sözcüsü Çiçek Otlu, polisin koçbaşıyla kapıyı kırmaya çalıştığını söyledi. Zili çalmadan kapının kırılmak istendiğini belirten Otlu, kapıyı kendisinin açtığını ve polislerin kalkanlarda iterek, silah doğrultarak saldırdığını anlattı.

ÜST ARAMASINDA CİNSEL TACİZ SALDIRISI
Bu saldırıya "Kahrolsun faşizm" sloganıyla yanıt verdiklerini belirten Otlu, ikinci gerilimin üst araması sırasında yaşandığını belirtti. Üst araması yapan kadın polislerin memeleri ve kalçalarını sıkarak cinsel tacizde bulunduğunu aktaran Otlu, bu duruma tepki göstermeleri üzerine kelepçe takılarak gözaltı aracına götürüldüklerini söyledi.

TELEFONLARINA EL KONULDU
Hiçbir gerekçeye dayanmayan gözaltı saldırısına, "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" ve "Kadın yaşam özgürlük" sloganlarıyla yanıt veren SKM ve ÖGK'lılar, götürüldükleri Sahrayıcedit Karakolundan gece geç saatlerde serbest bırakılırken, telefonlarına da inceleme yapılacağı bahanesiyle el konuldu.