26 Nisan 2024 Cuma

Osman Kavala'nın 6 Ağustos'ta görülmesi planlanan duruşması iptal edildi

Gezi eylemleri davası ile Çarşı davasının birleştirilmesi kararının ardından Osman Kavala'nın 6 Ağustos'ta görülmesi planlanan duruşması da iptal edildi.

Gezi eylemleri ile ilgili aralarında Osman Kavala'nın da olduğu 16 kişinin İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı dava ile Gezi Parkı eylemlerine katılan Çarşı taraftar grubundan 35 kişiye yönelik İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren dava birleştirildi. Birleştirme kararının ardından tutuklu yargılanan Kavala'nın 6 Ağustos'ta görülmesi planlanan duruşması da iptal edildi.

Osman Kavala'nın avukatları Köksal Bayraktar, Deniz Tolga Aytöre ve İlkan Koyuncu çarşamba günü yaptıkları ortak yazılı açıklamada, 30. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı'nın kendisine birleştirme konusunda muvafakat vermeyen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na geçici görevlendirme ile getirildiğini ve birleştirme talebine yine kendisinin onay verdiğini kaydetti.

Gezi davasının birleştirme kararından önceki duruşmasında bir sonraki celsenin 6 Ağustos'ta yapılmasına hükmedilmişti.

Birleştirilen davaların ilk duruşması 8 Ekim'de İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

NE OLMUŞTU?
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay'ın beraat kararlarını bozmasının ardından Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 kişinin yargılandığı davanın, Osman Kavala, Can Dündar ve Mehmet Ali Alabora'nın da aralarında bulunduğu Gezi Parkı ana davasıyla birleştirilmesine karar verildi.