19 Mayıs 2024 Pazar

Orhan Doğan mezarı başında anıldı

DEP eski Milletvekili Orhan Doğan, ölümünün 14. yıldönümünde Cizre'deki mezarı başında anıldı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde düzenlenen Ehmedê Xanî Kültür Sanat ve Turizm Festivali'nin kapanış konserinde 27 Haziran 2007 tarihinde kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Demokrasi Partisi (DEP) eski Milletvekili Orhan Doğan, ölümünün 14. yıldönümünde Şırnak'ın Cizre ilçesindeki Asri Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında anıldı.

Anmaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, Doğan ailesi, HDP il ve ilçe örgütleri yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Anmada konuşan HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, Doğan'ın verdiği mücadeleye değinerek, "Orhan Doğan aşkta Mem ve Zîn, ilim ve edebiyatta Ehmedê Xanê, Feqiyê Teyran ve bir çok aydının yol arkadaşıydı. Orhan Doğan avukatlık yaparken Cizre'de verdiği adalet mücadelesini herkese gösterdi. Şüphesiz Doğan Kürt özgürlük mücadelesi için büyük bir kayıptı. Doğan demokrasi ve özgürlük şehididir. Onun verdiği mücadeleyi bizler hiç bir zaman unutmayacağız. İçerde ve dışarıda verdikleri mücadele yolumuzu aydınlatıyor. Bu mücadelenin kaybolmasına hiç bir zaman izin vermeyeceğiz. Onların amaçlarını gerçekleştirene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Geçte olsa bu topraklara barış ve demokrasi gelecektir. Orhan Doğan şahsında bütün özgürlük ve demokrasi şehitleri önünde boynumuzu eğiyor ve söz veriyoruz ki bu mücadeleyi amacına ulaştıracağız" dedi.

Anmanın ardından Doğan'ın mezarına karanfiller bırakıldı.