8 Mayıs 2024 Çarşamba

'Örgütlemekten başka çaremiz yok'

KESK Eş Genel Başkanı Bozgeyik ve Eğitim-Sen Genel Başkanı Kurul, direnişteki işçilerle bir araya geldi.

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Eğitim-Sen Genel Başkanı NeJla Kurul ve MYK üyeleri direnişteki Xiaomi Salcamp ve Sinbo işçilerini ziyaret etti.

KESK heyeti, direnişinin 241. gününde olan TOMİS üyesi Dilbent Türker'i ziyaret etti.

Sinbo fabrikası önünde, "Madde 25/2 işçi düşmanlığıdır. Üyemiz Dilbent Türker ise geri alınsın. Sinbo'da haksız hukuksuz, keyfi uygulamalar son bulsun" yazılı pankartın açıldığı direniş alanında Eğitim-Sen Genel Başkanı Kurul, Türker ile sohbet etti.

Maruz kaldığı hukuksuzluğu ve direnişini aktaran Türker sendikasıyla direndiğini kaydetti.

'ÖRGÜTLENMEKTEN BAŞKA ÇAREMIZ YOK'
KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik de, "Örgütlenmekten ve mücadele etmekten başka yolumuz yok" dedi. Bozgeyik, Kod-29'un anayasal ve uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu; işçi ve emekçilerin aklıyla oynamak olduğunu dile getirdi. Bozgeyik, sendikal mücadelenin engellenmek istendiğini kaydetti. 

Ziyarette, Türker'e dayanışma sözü verildi. Ziyarette birleşik mücadelenin önemine dikkat çekildi.

'ÇOK ZOR KOŞULLARDA MÜCADELE ETTİK'
Ardından Xiaomi Salcamp işçileri ziyaret edildi. İşçiler sergilenen dayanışma için teşekkür etti. Sendikal mücadeleye dikkat çeken işçiler, "Biz burada çok zor koşullarda mücadele ettik. Bundan sonra biz de arkadaşlarla dayanışma içinde olacağız" ifadelerini kullandı.

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve Eğitim-Sen Genel Başkanı Nejla Kurul'un da yer aldığı heyet İtfaiyecilik Haftası nedeniyle Avcılar'daki itfaiye emekçilerini ziyaret etti ve KESK'te örgütlenmeye çağırdı.