23 Nisan 2024 Salı

'Örgüt üyelerinin işe alındığı' iddiasını belediye çürüttü

Yerine kayyum atanan Suruç Belediye Eşbaşkanı Hatice Çevik'in yargılandığı davanın 3. duruşması görülürken, Çevik'e yöneltilen "Örgüt üyelerini işe aldı" iddiası, belediyenin mahkemeye yolladığı cevapla çürüdü.

İçişleri Bakanlığı'nın talimatı ile görevden alınan, yerine kayyum atanan ve tutuksuz yargılanan Urfa Suruç Belediye Eşbaşkanı Hatice Çevik hakkında "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddiası ile açılan davanın 3. duruşması Urfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuksuz yargılanan Çevik, duruşmaya katılmazken, müdafisi Avukat İsmail Bülbül duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşma dava dosyasına eklenen yeni belgelerin okunması ile başladı. Bir önceki duruşmada mahkemenin belediyeye yazdığı yazılara cevap geldiği görüldü. Bunlardan biri belediye bünyesinde işe alınan işçiler için gerekli prosedürün uygulanmadığına yönelik verilen cevaptı. "Örgüt üyelerinin işe alındığı" iddiasına dair mahkemeye gönderilen cevapta, işe alınanların bilgilerinin Suruç Kaymakamlığı'na gönderildiği, Kaymakamlık tarafından belediyeye söz konusu bilgilendirmeye ilişkin olumlu ya da olumsuz herhangi bir cevabın verilmediği kaydedildi.

Daha sonra savunma yapan Çevik'in avukatı İsmail Bülbül, dosyada herhangi bir somut delilin olmadığını, belediye tarafından gönderilen belgeler ile müvekkilinin iş alımlarda gerekli hukuki prosedürü uyguladığını, aleyhe ilişkin herhangi bir cevap verilmediğini belirterek beraat talebinde bulundu.
 
Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, beraat talebini reddederek bir sonraki duruşmayı 13 Nisan tarihine erteledi.