28 Mart 2024 Perşembe

Ordu'da halk HES şantiyesine engel olmaya çalışıyor

Ordu'nun Korgan ilçesinde bu sabah saatlerinde jandarma yolları keserek HES şirketinin şantiye kurması için bölgeyi ablukaya aldı, halk bahçelerden geçerek makinelerin çalışmasına engel olmaya çalışıyor.

Ordu'nun Korgan ilçesinde jandarma sabah 06.00'da Çiftlik köyüne gelerek HES şirketinin şantiye kurabilmesi için bölgeyi ablukaya aldı. 

Jandarma köy içinde ve Çatalpınar ilçesinden köye giriş yolunu da kesti. Bunun üzerine halk jandarmanın engellemelerine karşın, bahçelerden geçerek şirketin çalışmasını engellemeye çalışıyor. Jandarma Mehmet Tali isimli bir kişiyi gözaltına aldı.

Halkın tepkisi üzerine köye vali ve kaymakamın gittiği bildirildi.

Ordu'nun Korgan ilçesinde yapılmak istenen HES'e karşı çıkan yöre halkı, daha önce de iş makinalarının dere kenarına inmesini engellemişti. Korgan'da yapılmak istenen Balamir HES'ine karşı aylardır mücadele eden Çiftlik halkı, geçtiğimiz cumartesi günü şirketin iş makinalarını yeniden getirmesi üzerine yolu kapatmıştı. Jandarma müdahale etse de halkın dağılmaması üzerine jandarma ve iş makinaları bölgeden çekilmişti.