29 Mart 2024 Cuma

Onur ve özgürlük şehitleri mumlarla anıldı

Rojavalı aydınlar ve şehit aileleri, onur ve özgürlük direnişinde ölümsüzleşen savaşçıları anmak için Qamışlo Delil Saruxan Şehitliği’nde etkinlik düzenlendi.
 

Rojava devrimi savunmasında şehit düşen savaşçılar için Şehid Delil Saruxan Şehitliği’nde etkinlik düzenlendi.

Rojava Aydınlar Birliği’nin (HRRK) çağrısıyla gerçekleştirilen anmaya şehit aileleriyle kanton yönetimi ve devrim kurumlarından çok sayıda kişi katıldı. 

Anmaya katılan Serekaniye şehidi Baran Qamışlo’nun annesi her Perşembe günü şehitliğe gelerek mum yaktıklarını hatırlattı ve şunları söyledi: “Şehitlerimizle gurur duyuyoruz. Perşembe günleri şehitlerimizin bayramıdır. Şehit Baran’ın şehadeti bütün halklarımıza kutlu olsun.”

Etkinliği düzenleyen Qamişlo Aydınlar Birliği Üyesi Talat Hüseyin de ETHA’ya yaptığı açıklamada, “Üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz. Şehitlerimizin mezarı başında mum yakarak onların bizi sürekli aydınlattığını ifade etmek istedik” dedi. Serekaniye’de ikinci kez büyük bir direniş sergilendiğini dile getiren Hüseyin, “Şehit Levent ve Şehit Serhatlarla başladı. Onlar ilk direnişte ölümsüzleşerek şehitler kervanına katıldılar. Şimdi de onur direnişinde savaşçılar kanlarını Serekaniye’de akıttılar. Türk devletinin bütün tankına, topuna hava saldırılarına karşı savaşçılarımız büyük direniş ortaya koydu” şeklinde konuştu.

Türk devletinin Kobane ve Cizire kantonlarını birbirlerinden kopartmayı hedeflediğini vurgulayan Hüseyin, şunları söyledi: “Kalemlerimiz ile sesimiz ile şiirimiz ve yazılarımız ile aydınlar olarak  savaşçılarımızın yanında olacağız. Sonuna kadar savaşçıları yalnız bırakmayacağız. Biz de kanlarımızla bu direnişi büyüteceğiz. Bu direniş ruhu ile Serekaniye ve Gre Spi’yi özgürleştireceğiz. Görevimiz onların bıraktığı mücadeleyi sürdürmektir, şehit namirin.”

Anmada aileler mum yaktıkları şehit yakınlarının mezarları başında ağıtlar yaktı, etkinlik uzun süre devam etti.