23 Nisan 2024 Salı

Ömür Erez adlı hemşire çalıştığı sağlık merkezinde katledildi

Ömür Erez hemşire olarak görev yaptığı Kartal'daki bir aile sağlığı merkezinde Rahmi Uygun adlı erkeğin silahlı saldırısında yaşamını yitirdi. Katliama tepki gösteren TTB, "Üzgünüz, öfkeliyiz! Güvensiz çalışma ortamları kadın cinayetlerinin de yolunu açıyor" dedi.

Kartal'da bulunan bir aile sağlığı merkezinde hemşire olan Ömür Erez, Rahmi Uygun adlı erkek tarafından katledildi.

Kadın katliamlarını önlemeyen devlet yetkilileri arasında yer alan İstanbul Valiliği'nin, katliamın ardından Ömür Erez'i öldüren erkeğin suç şeceresini açıklamakla yetinmesi dikkat çekti.

Saldırıda başından yaralanan Ömür, aile sağlığı merkezindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Ömür, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İl dışından geldiği belirtilen katil Rahmi Uygun'un Ömür Erez'i daha önce de birçok kez taciz ettiği öğrenildi. Saldırının ardından kaçan katil Rahmi Uygun Bağcılar'da gözaltına alındı.

TTB: GÜVENSİZ ÇALIŞMA ORTAMLARI KADIN CİNAYETLERİNİN YOLUNU AÇIYOR
Türk Tabipleri Birliği Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu ve Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, Ömür Erez'in katledilmesine ilişkin ortak açıklama yaptı.

Kadın katliamlarındaki artışa dikkat çekilen açıklamada, Ömür Erez'in öldürülmesine değinildi, "Üzgünüz, öfkeliyiz. Ömür yalnızca bir erkek tarafından öldürülmedi. Ömür Erez'i İstanbul Sözleşmesi'ni feshedenler, ekranlarda cinsiyet eşitsizliğini savunan siyasetçiler, erkek yargı, kadın düşmanı politikalar katletti" denildi.

'ÖMÜR'ÜN ÖLÜMÜNDEN SAĞLIK BAKANI DA SORUMLU'
Güvenli işyerleri talepleri hatırlatılan açıklamada, "Her gün bir değil, birkaç sağlıkta şiddet olayı yaşanmasına rağmen attığı tek adım sosyal medyadan tweet atmak olan Sağlık Bakanı da bu ölümden sorumludur. Yaşatmak için gittiğimiz işyerlerinden cenazeler çıkmasına seyirci kalan bir bakanlığın varlığı kabul edilemez" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şöyle denildi: "Bizler yaşatmak için hekimliği seçenler kadına yönelik her türlü şiddete karşı mücadelede de yer alarak başta sağlık alanında güvenli işyerleri için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir kadını, bir meslektaşımızı, bir arkadaşımızı daha kaybetmeye sabrımız yok."