28 Mart 2024 Perşembe

ÖMK'nın iptali için 39 bin 935 imza Meclis'e sunuldu

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptali için toplanan imzaları Meclis'e sundu. Eğitim Sen Genel Başkanı Kurul başkanlığındaki heyet, Meclis Başkan Vekili Haydar Akar ile görüştü, ÖMK'nın geri çekilmesi ve eşitlikçi, katılımcı/kapsayıcı bir yasa talebini içeren 39 bin 935 imzayı Akar'a teslim etti.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran, öğretmenlerin ekonomik sorunlarına çözüm üretmeyen, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıran, özlük haklarını zayıflatan, öğretmenler arasındaki ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştiren Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptal edilmesi için başlattığımız imza kampanyasında toplanan imzaları Meclis'e verdi.

Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul başkanlığındaki Eğitim-Sen heyeti, gerçek bir meslek kanunu olmayan, 03 Şubat 2022 tarih ve 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptali için topladığımız imzaları Meclis Başkan Vekili Haydar Akar ile görüştü.

Heyet, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun geri çekilmesi ve eşitlikçi, katılımcı/kapsayıcı yeni bir yasa talebimizi içeren 39 bin 935 imzayı Akar'a teslim etti.