29 Mart 2024 Cuma

Ölümsüzleşen kadınlar anıldı

Kasım şehitler ayı etkinlikleri kapsamında, devrim ve komünizm mücadelesinde ölümsüzleşen kadın şehitler anıldı. Yapılan  konuşmalarda kadın şehitlerin hayatlarından öğrenerek ilerlemek gerektiği vurgulandı. 

Devrim ve komünizm mücadelesinde ölümsüzleşen kadın şehitler anıldı. Kasım ayı ölümsüzler ayı kapsamında yapılan anma, ölümsüzleşen kadınlar anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. 

Devrim ve komünizm mücadelesinde ölümsüzleşen kadınların mücadele hayatının anlatıldığı konuşmada, şu ifadeler kullanıldı: "Kadın yoldaşların hayatlarıyla, kendi yaşamımız arasında bağ kurmalıyız. İnsan kavga mücadelesi veriyorsa, kendisini değiştirip dönüştürmeli. Beraber yürüdüğümüz, birlikte mücadele ettiğimiz kadınları anıyoruz şimdi; gözaltında, devlet şiddetinde, işkencedeyken aklımıza şehit düşen yoldaşlar geliyor. 

Bu fotoğraflardaki kadın yoldaşlara baktığımızda birlikte mücadele ettiğimiz, birlikte bir şeyler paylaştığımız ve hepsinden bir şeyler öğrendiğimizi biliyoruz. Kasım ayında şehitlere bakıp kendimizi değiştirmek ve dönüştürmek gerekiyor. Eleştiri-özeleştiri, bir tartışma ve kendine soru sorma ayıdır Kasım. 

Yorulsak da, kırılsak da belli anlar da tökezlersek de kadın şehitlerin hayatına bakma kve buradan güç almak gerek. Zorlandığımız anları, krizli anları şehit yoldaşların yaptığı gibi birbirimize yaslanarak aşacağız."

Anma, devrim şehitleri anısına söylenen ezgilerle sona erdi.