21 Mayıs 2024 Salı

'Ölümsüzlerimizin mücadelesini zaferle taçlandıracağız'

Devrimci mücadelede ölümsüzleşenler Gazi Mezarlığı'nda anıldı. Anmada yapılan konuşmada, "Bizde onların mücadelelerini onların bayrağını taşımaya onların mücadelesini zaferle taçlandırmaya devam edeceğiz. Onlara sözümüz: Biz kazanacağız" diye vurguladı.
 

Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP), devrimci mücadelede ölümsüzleşenleri Gazi Mezarlığı'nda andı.

"Onlar gibi yaşayacağız" pankartının açıldığı anma saygı duruşuyla başladı. Ardından ÖTSP adına yapılan konuşmada, ölümsüzleşenlerin zor zamanlarda devrimcilik yaptığı ve teslim olmadıkları vurgulandı.

Gazi Ayaklanmasının komutanlarından Hasan Ocak'tan örnek verilen konuşmada, "Hasan yoldaş Gazi Ayaklanması döneminde hem ayaklanmanın içinde yer alıyordu, hem de ayaklanmayı örgütlüyor, barikatları kontrol ediyordu. Ama diğer taraftan da burada yaşananları basına duyurabilmek içinde de bir çaba içerisindeydi. Barikat başındaki yoldaşları ziyaret edip tek tek ihtiyaçlarını soruyordu. Sadece Gazi Ayaklanması döneminde değil ondan önce de Hasan yoldaş illegal basın alanında çalışıyordu. Yıllarca, aylarca tek başına küçücük yerlerde materyal basıp dağıtıyordu" denildi.

Ölümsüzlerden öğrenerek yüründüğü ifade edilen konuşmada, "Kasım ayının anlamı bizim için budur, en büyük anlamı budur. Birde iç hesaplaşmamızdır. Onların bıraktığı mirasları ne kadar sahip çıktığımızdır, onların yaşamlarından ne kadar öğrendiğimizdir, yoldaşları ne kadar tanıdığımız ve onların hayatlarını ne kadar okuduğumuzdur. Bizim için anlamı budur" diye belirtildi.

'ONLARA SÖZÜMÜZ: BİZ KAZANACAĞIZ'
ESP adına yapılan konuşmada ise 'Onlar gibi yaşayacağız' şiarının sadece bir şiar olamadığı bir adım öne çıkma çağrısı olduğu kaydedildi. Konuşmada, "Her birisi bizlerin içindeydiler, bizdendiler. Belki bir çok dönemde yalpaladılar, düştüler ama ayağa yeniden kalktılar. Sınıfsız, sömürüsüz ve cins özgürlükçü bir dünya için mücadele ettiler. Bazen barikat başlarında, bir işçi, emekçinin sofrasında, kadına yönelik şiddete karşı bir eylemde, bazen bir üst geçitte bu bayrağı yükselttiler ve sömürgeciliğe karşı serhildan içerisindeydiler. Barbar IŞİD çetelerinin talan ettiği Kobanê'yi inşa etmek için oradaydılar. Hepsi bizim içimizden bu mücadeleyi yükseltiler. Bizde onların mücadelelerini onların bayrağını taşımaya onların mücadelesini zaferle taçlandırmaya devam edeceğiz. Onlara sözümüz: Biz kazanacağız" diye vurguladı.

'PARTİ ÇİZGİSİNDEN SAPMAYACAĞIZ'
SGDF adına yapılan konuşmada, ölümsüzleşenlerin huzurunda olduklarını ve mezarları başında konuşmanın bir sokakta veya eylemde konuşmaya benzemediğinin altı çizildi. Konuşmada, "Burada yatan yoldaşların her biri bize mücadelenin gerçekliğini, devrimin güncelliğini gösteriyor. Her biri sıradan çelişkilerle çıktıkları yolda bu çelişkilerin toplumsal olduğunu ancak örgütleyerek başa çıkacaklarını gördüler ve öyle yaşadılar. Buradaki şiarda çağrıda aslında bize bunu söylüyor. Onlar gibi yaşamamız gerekiyor, onlar gibi yaşamayı hedeflemeliyiz. Buradaki bir başka gerçeklik ise aslında Koray yoldaşın çağrısı, biz her Kasım ayında yan yana geldiğimizde yoldaşlarımızı andığımızda iç hesaplaşmamızda Koray'ın sözünü hatırlıyoruz, hatırlamamız gerekiyor. 'Parti çizgisinden sapmayın' diyor bize biz her seferinde bunu sorgulayacağız, her seferinde o çağrıya uymaya çalışacağız. Ölümsüzlerimize bağlılıkla Koray yoldaşın çağrısına seslenişine sosyalist gençlik olarak parti çizgisinden sapmayacağımızı onlar gibi yaşamayı hedefleyeceğimizi devrim ve sosyalizm mücadelesini ve o bayrağı yükselteceğimizin sözünü vermiş olalım" ifadeleri kullanıldı.

Konuşmanın ardından Kilis'de ölümsüzleşenlerin mezarı ziyaret edildi. Burada yapılan saygı duruşu ve konuşmaların ardından anma sona erdi.