18 Mayıs 2024 Cumartesi

'Ölüm değil çözüm istiyoruz'

İHD Antep Şubesi, hapishanelerde süren açlık grevlerine dikkat çekti. Açlık grevi direnişçilerinin taleplerinin derhal karşılanmasını isteyen İHD üyeleri, hasta tutsakların  durumuna dikkat çekti. Tutsakların sağlık koşullarının göz önüne alınarak derhal tedavilerinin yapılması istendi. 

İnsan Hakları Derneği (İHD) Antep Şubesi, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit ve hapishanelerde artan hak ihlallerinin sona ermesi için tutsakların devam eden süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemlerine ilişkin açıklama yaptı.

Merkez Şahinbey ilçesi Kırkayak Parkı'nda yapılan açıklamaya demokratik kitle örgütü temsilcileri de katıldı. "Ölüm değil çözüm istiyoruz" pankartının açıldığı açıklamada "Vê Qêrînê bibihîsin û mirinan bisekinînin (Bu çığlığı duyun ve ölümleri durdurun)", "Em rûmeta mîrov û jîyanê diparêzin tu jî deng bide (Yaşamın ve insanın onurunu savunuyoruz sende ses ver)", "Yaşama ses ver ölümler olmasın", "Talepleri karşıla açlık grevleri sonlandırılsın" ve "Cezaevleri ölüm evleri olmasın" dövizleri taşındı.

'BU ÇIĞLIĞA SES VERELİM'
Söz alan İHD Antep Şubesi Eşbaşkanı Bermal Kutlu, hapishanelerde süren açlık grevlerinin 8. ayına girdiğini söyledi. Hasta tutsakların sağlık durumuna dikkat çeken Kutlu, "Hasta tutukluların sağlık koşulları göz önünde bulundurularak tedavileri aksatılmadan yapılmalıdır. Yaşama ses vermenin insan olmanın bir gereği olduğu kadar, susmanın ölümleri onaylamanın bir gerçeği olarak karşımızda durmaktadır. Yaşamdan yana olmanın yaşam hakkını korunmasıyla sağlanacağı gerçeği, hukuk örgütleri tarafından göz önünde bulundurulmalıdır. Açlık grevinde bulunan tutukluların sağlıkları tehlikeye girmeden yetkililer gerekli adımları atmaları gerek. İçerideki dünyanın sesine ses ve eline el olalım, bu çığlığa ses verelim" diye konuştu.

Eylem, "Ölüm değil çözüm istiyoruz", "İnsan hakları ile insandır", "Yaşama ses ver mahpuslar ölmesin" ve "Bu çığlığı duyalım ölümleri durduralım" sloganları ve alkışlarla sona erdi.