3 Mayıs 2024 Cuma

Okul müdüründen öğrencilere hakaret: Kanı bozuklar

Batman Petrol Lisesi Müdürü Ömer Çakır, İstiklal Marşı'nda sırasında konuştukları bahanesiyle öğrencilere "kanı bozuklar" ve "vatan hainleri" şeklinde hakaret etti. Müdür, hakkında şikayette bulunan velileri de, "Okulu başınıza yıkarım" diyerek tehdit etti. "vali benim arkadaşım" şeklinde tehdit etti.

Batman merkeze bağlı Petrol Mahallesi'nde bulunan Petrol Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Çakır, öğrencilere ırkçı hakaretlerde bulundu.

Ülkü Ocakları'na üye ve halen Türk Eğitim-Sen Batman Şube Başkan Yardımcısı olan Ömer Çakır, İstiklal Marşı'nın okunmasına eşlik etmeyen öğrencilere "kanı bozuklar" ve "vatan hainleri" şeklinde hakaret etti, öğrencileri saatlerce soğuk havada bekletti.

Ömer Çakır'ın ayrıca okulda ısıtma sistemini çalıştırmadığı sık sık öğrencileri azarladığı belirtildi. Bunun üzerine öğrenci velileri Ömer Çakır'la görüştü. Ömer Çakır velileri "Okulu başınıza yıkarım" diyerek tehdit etti. Velilerin şikayetçi olacaklarını söylemeleri üzerine ise Çakır, "Vali benim arkadaşım" diyerek arkasının sağlam olduğunu ima ederek saldırgan yaklaşımlarına devam etti. Çakır'ın ayrıca bazı öğrencileri okuldan uzaklaştırıldığı aktarıldı.

Okuldan uzaklaştırılan öğrencilerden A.A, yeni atanan Ömer Çakır'ın sürekli ırkçı söylemlerde bulunduğunu, öğrencilere hakaret ve tehdit ettiğini ifade etti. Velilerin ve öğrencilerin müdürü şikayet etmekten çekindiklerini söyleyen A.A, "İstiklal Marşı'nı bahane ederek bize sürekli hakaret etti. Tüm öğrencilere dönerek 'kanı bozuklar, vatan hainleri, marş şereftir, siz de o şeref ne arar' diye hakarette bulundu. Bununla yetinmeyerek öğrencileri saatlerce soğukta bekletti. O günün kamera görüntülerine bakılsa görülür zaten. Ona göre hepimiz vatan hainiyiz. Benim ve daha birçok arkadaşımızın okul hayatına son verdi" diye konuştu.

Konuya dair ulaşılan okul müdürü Ömer Çakır ise, öğrenci ve velilere hakaret ve tehdit etmediğini iddia etti. Gazetecileri de tehdit eden Çakır, haber yapılması halinde "gerekli işlem"leri yapacağını söyledi.