20 Mayıs 2024 Pazartesi

Okul bahçesine ücretli park protestosu: 5 gözaltı

Sultangazi'de Mehmetçik İlköğretim Okulu'nda öğrencilerden sürekli para istenmesini ve okul bahçesine ücretli park yapılmasını protesto eden bir veli ve 4 öğretmen gözaltına alındı.
İstanbul'un Sultangazi ilçesi Yunusemre Mahallesi'nde bulunan Mehmetçik İlköğretim Okulu yönetiminin öğrencilerden sürekli para istemesi, veliler tarafından protesto edildi. 
 
Okulun bahçesine yapılan park için öğrencilerden para istemesine isyan eden veliler, okul önünde imza standı açtı. "Ticaret değil okul, müşteri değil öğrenci" pankartı açarak imza toplayan veliler, "Oyun parkı değil, eğitim istiyoruz" ve "10 TL için çocuklarımın özgürlüğü kısıtlanamaz" dövizleri taşıdı. Veliler, sloganlarla okul müdürünü istifaya çağırdı. 
 
Bir veli isyanını "Okul müdürü çocuklarından sürekli para istiyor. Oyuncak alınmış ve 10 TL vermeyen öğrenciler oyuncaklara bindirilmemiş" diyerek dile getirdi. Diğer bir veli de "Yeter artık canımıza tak etti. Okul mu ticarethane mi" diye tepkisini dile getirdi.
 
Başka bir veli ise "Devlet okulları çocuklarımızdan sürekli para istiyor. Ailelerin bu şekilde sömürülmesini istemiyoruz. Burası devlet okulu, buraya çocuğunu gönderen insanların alım gücü belli" dedi.
 
Velilerin okul önünde yaptığı protestonun ardından öğretmenlerden Adem Kalpak, Celal Şahin, Gaffar Yıldırım ile öğrenci velisi Serdar Çelik gözaltına alınırken, eylem sonrası okul müdürünün şikayeti sonucu evine baskın yapılan öğretmen Döne Cevher de gözaltına alındı.