20 Mayıs 2024 Pazartesi

Okan Altunöz ölümsüzlüğünün 2. yılında anıldı

Okan Altunöz (İsyan Tolhildana Pirsusê) ölümsüzlüğünün 2. yılında Hesekê'de bulunan mezarı başında anıldı. Okan Altunöz'ün LGBTİ+ kimliği ile aynı zamanda heteroseksist erkek egemen sisteme karşı Rojava devrimine katılarak sınıfsız, sınırsız bir yaşam mücadelesi yürüttüğü vurgulandı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) ve Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Komünist Kadın Örgütü savaşçısı Okan Altunöz'ü (İsyan Tolhildana Pirsusê) ölümsüzlüğünün 2. yıldönümünde Hesekê'de bulunan mezarı başında andı.

Anmaya Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) ve Şehîd Alîşêr Deniz Tugayı savaşçıları katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada Altunöz'ün mezarında mumlar yakıldı. Söz alan JKŞ Sözcüsü Fadya Sîdo Altunöz'ün mücadele tarihini aktardı. Fadya Sîdo onun Türkiye'den Rojava'ya, Efrîn savaşından Til Temir'e kadar kesintisiz bir mücadele yürüttüğünü vurguladı.

'HER ALANDA HETEROSEKSİST ERKEK EGEMEN SİSTEME KARŞI SAVAŞTI'
Okan Altunöz'ün LGBTİ+ kimliği ile aynı zamanda heteroseksist erkek egemen sisteme karşı Rojava devrimine katılarak sınıfsız, sınırsız bir yaşam mücadelesi yürüttüğünü vurgulayan Fadya Sîdo, "İsyan Tolhildana Pirsusê yoldaş bütün alanlarda savaşı büyüttü. Fakat o bu savaşımın içerisinde korona hastalığı ve koronanın tetiklediği başkaca sağlık sorunları nedeni ile ölümsüzleşti" dedi.

İşgalci faşist Türk devletinin Rojava ve gerilla alanlarına yönelik işgal saldırılarının sürdüğünü hatırlatan Fadya Sîdo, şöyle devam etti: "Şehitlerin izinden söz veriyoruz ki devrimimizi savunacağız."

Hesekê CKŞ Gençlik Meclisi adına söz alan Welat Rênas tüm devrim şehitlerini anarak söze başladı. Rênas, "Tüm şehitlerin kahramanlıkları önünde saygı ile eğiliyoruz. Şehitler yolumuzu aydınlattı ve aydınlatmaya devam ediyorlar. Onların yürüttükleri çalışmaların takipçisi olacağız. Biz Devrimci Komünist Gençler olarak kanımızın son damlasına kadar onların yolunda mücadele edeceğimize söz veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Rojavalı komünistler Okan Altunöz'ün mezarına çiçekler ekti.

"Şehîd Namirin", "Şehîd İsyan namire" sloganları ile sona erdi.