28 Mart 2024 Perşembe

Oğuz Güven'e hapis cezası

Cumhuriyet Gazetesi internet sitesi eski Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven'e, yayınladığı Charlie Hebdo karikatürü nedeniyle yargılandığı davada 6 ay hapis cezası verildi.
Gazetenin yazarları olan Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya'nın köşelerinde Charlie Hebdo'nun Hz. Muhammed'le ilgili karikatürünü yayınlamaları sonucu yazarlara "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçundan 2'şer yıl hapis cezaları verilmişti. Mahkeme sırasında yaşananları gazetenin sitesinden yayınlayan internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven de aynı karikatürü internet sitesi üzerinden yayınlamış ve hakkında dava açılmıştı.
 
İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan Güven, yaptığı savunmada arkadaşlarının yargılandığı sırada adliyeden haberi girmek için söz konusu fotoğrafı yayınlamak zorunda kaldıklarını söyledi. Güveni haberin sisteme girilmesinden yaklaşık 15 dakika sonra kaldırıldığını söyledi ve mahkemeden beraatini talep etti.
 
İstanbul 2.Asliye Ceza Mahkemesi Güven'i suçlu bularak "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlamasıyla 1 yıl hapis cezası ile yargılanan Güven'e alt sınırdan 6 ay hapis cezası verdi.