30 Nisan 2024 Salı

Öğretmene yönelik saldırı protesto edildi

Eğitim Sen üyesi Genç'in öğrencisinin saldırısına uğramasına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, söz konusu okulda daha önce de şiddet olaylarının yaşandığı belirtildi. 

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Kâtip Mustafa Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde (MTAL) edebiyat öğretmeni olan Eğitim Sen üyesi Ebru Yıldırım Genç'in bir öğrencisinin saldırısına uğraması Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İstanbul 3 No'lu Şubesi tarafından okul önünde protesto edildi.

"Uyarıyoruz! Okullar arası eşitsizlik eğitimi yok ediyor" yazılı ozalitin açıldığı eylemde konuşan 3 No'lu Şube Başkanı Ayfer Koçak, şiddetin yaşamın her alanında sürdüğüne işaret ederek, MTAL'da iki gün arayla şiddet olaylarının yaşandığını aktardı.

Koçak, şöyle devam etti: "Bu olay basit bir olay değildir. Sadece bu okul ile ilgili bir sorun da değildir. Okulda yaşanan olayları öğretmenler dahi engelleyemiyorsa öğrencilerin güvenliğinden bahsetmek mümkün değildir. 2 gün sonra bu okulda öğrenciler arasında çıkan kavga ancak okula polisin gelmesiyle sonlandırılabilmiştir."

Koçak son olarak böyle saldırıların son bulması için kışkırtıcı, kaba şiddet dilinden biran önce vazgeçilmesi ve eğitim emekçilerinin hak ettikleri toplum içindeki saygınlığını sarsacak politikalardan uzak durulması gerektiğini ifade etti.