7 Mayıs 2024 Salı

Öğretmen Sendikası'ndan eylem

Öğretmen Sendikası, Bahçeşehir Koleji'nde öğretmenlerin maruz kaldığı hak ihlallerinin ortaya çıkmasının ardından okul önünde eylem yaptı. Eylemde, açlık  sınırında yaşamak, patronun insafına bırakılmak istenmediği kaydedildi. 

Özel Sektör Öğretmeleri Sendikası (Öğretmen Sendikası) İstanbul Çamlıca'da bulunan Bahçeşehir Koleji önünde eylem yaptı. "Açlık sınırında maaşlarla, patronun insafına bırakılmış koşullarda çalışmayı kabul etmiyoruz. Taban maaş istiyoruz" yazılı pankartın açıldığı eylemde, özel sektörde çalışan öğretmenlerin talepleri sıralandı.

Bahçeşehir Koleji'nde öğretmenlerin önemli bir bölümünün asgari ücretle çalıştırıldığı hatırlatılırken velilerden de öğretmenlerin mücadelesine destek istendi. Velilerden kayıt ücreti olarak on binlerce lira alındığını ifade eden Öğretmen Sendikası, asgari ücret verilen öğretmenlerin bu kurumda baskı altında olduğunu ve mutsuz olduğunu ifade etti. Mutsuz öğretmenlerin mutlu öğrenciler yetiştiremeyeceğini vurgulayan öğretmenler, velilerden okul yönetimine kendilerinden on binlerce para aldıkları halde öğretmenlerine neden bu kadar az ücret verdiklerini sormalarını istedi.

Öğretmenlerin açıklamasının ardından Bahçeşehir Koleji'nin yönetimi ve güvenlikleri öğretmenlere engel olmaya çalıştı.

Öğretmenler açıklamanın öncesinde ve sonrasında velilere kendi yaşadıklarını ve taleplerini içeren bildirilerini dağıttı.