19 Mayıs 2024 Pazar

Öğrencilerin kayyumlara karşı eylemleri devam ediyor

İzmir Üniversite Dayanışması'nın düzenlediği kitap okuma eyleminin ikincisinde öğrenciler kayyumlara karşı direnişin bitmediğini belirterek, eylemin devam edeceğini duyurdu.

İzmir Üniversite Dayanışması, Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör atanmasına karşı eylemler devam ediyor. Öğrenciler, Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda sessiz kitap okuma eylemlerinin ikincisini düzenledi.

"Üniversiteye kelepçe vurulamaz" dövizleriyle gelen öğrenciler kitaplarının üzerlerini "Direniş tutuklanamaz", "Kayyum sarayın üniversiteler bizimdir", "Hiç utanmanız yok mu?", "Kayyumlar gidecek biz kalacağız" yazılarıyla kapladı. Öğrencilerin eylemine Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni de katıldı.

Kitap okuma eylemine katılanlardan Ege Üniversitesi Öğrencisi Ceyda Bostancı, bir araya gelerek direnişin bitmeyeceğini göstermek istediklerini söyledi. Bastancı, "İstanbul'da, İzmir'de üniversiteli öğrencilere çeşitli şekillerde saldırdılar. Fakat biz tekrar ediyoruz. Bu ne ilk ne de son. Üniversiteler teslim olmadı olmayacak" dedi.

Direnişe katılan bazı öğrencilere ev hapsi verilmesinin diğer hapis cezalarından farklı olmadığını ifade eden üniversite öğrencisi Ezgi Sayın, ev hapsi alan kimi kadınların 8 Mart'ta kelepçelerini çıkarıp alanlara geldiklerini ve ev hapsini tanımadıklarını belirterek, "Biz de bu ev hapsi uygulamasını tanımıyoruz. Direniş bugün başlamadı. Bugün de bitmeyecek. Bu Boğaziçi ile başladı ama Ege Üniversitesinde, Dokuz Eylül'de de kayyumlar var. Kayyumlar gidene kadar direnişimize devam edeceğiz" diye vurguladı.

Kitap okuma eyleminin devam edeceği duyurusunun ardından sona erdi.