8 Mayıs 2024 Çarşamba

Öğrencileri, Aylin Sözer'i gözyaşlarıyla andı

Katledilen Aylin Sözer, görevli olduğu İstanbul Aydın Üniversitesi'nde öğrencileri ve meslektaşları tarafından gözyaşlarıyla anıldı. İAÜ öğrencleri, Aylin Sözer'in katledilen ne ilk ne de son kadın olduğunu kaydetti ve derhal İstanbul Sözleşmesi ile 6284 Sayıl Kanunun uygulanmasını istedi. 

Yakılarak katledilen İstanbul Aydın Üniversitesi Okul Öncesi Bölüm Başkanı, Dr. Öğretim Üyesi Aylin Sözer, öğrencileri tarafından gözyaşlarıyla anıldı. 

Sözer'in görev yaptığı Avcılar'daki Aydın Üniversitesi'nde bir araya gelen öğrencileri ve meslektaşları, "Kadın cinayetleri bir an önce son bulsun #AylinHocamızKatledildi" pankart ile üzerinde "İyilik meleğimiz seni unutmayacağız" yazılı Aylin Sözer'in fotoğrafını ve kadın cinayetlerine tepki gösteren sloganların olduğu çok sayıda döviz taşıdı. 

Basın metnini okuyan Sözer'in öğrencisi Ilgar Jahed, kendisinden online ders almak için bekledikleri zaman diliminde Aylin Sözer'in katledildiğini öğrendiklerini belirtti. "Hocamızın öldürülmesi ne ilk ne de son olacak" diyen Jahed, açıklamayı sürdürmekte güçlük çekti.

Jahed, "Türkiye'de her gün birçok kadın şiddete, istismara ve tacize uğruyor ve öldürülüyor. Türkiye'de 2020 yılında 419 kadın erkekler tarafından katledildi" dedi. Jahed, kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete karşı İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanunun derhal uygulanmasını istedi. 

Ilgar Jahed, şöyle devam etti: "Aylin hocamızın hukuki her sürecinde yanında olacağımızı İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri olarak susmayacağımızı belirtmek isteriz. Bugün burada birçok kez söylenen cümleyi tekrarlamak için toplandık. Bir an önce kadın cinayetlerini önlemek için mekanizmalar geliştirilsin."

Açıklamanın ardından Aylin Sözer'in anısına saygı duruşu yapıldı.