29 Mart 2024 Cuma

Öğrencilerden İsrail protestosu: Üsler kapatılsın

ABD'nin İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto eden onlarca Filistinlinin İsrail askerlerince katledilmesine tepkiler sürüyor. Üniversite öğrencileri İsrail Başkonsolosluğu önünde yaptıkları eylemde İsrail'le ilişkilerin kesilmesini istedi. Üniversite öğrencileri Filistin'de katliam yapan İsrail'i protesto etmek amacıyla İsrail Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı. Gazze'de onlarca kişinin yaşamını yitirmesine neden olan saldırılara dikkat çekilen eylemde "İsrail ile askeri-politik anlaşmalar imzalayarak halkı ahmak yerine koymak alçaklıktır" denildi.

Levent metro çıkışında toplanan çeşitli üniversitelerden öğrenciler, Filistin bayrakları taşıyarak "Filistin'de taş atan çocuklara bin selam", "Gençlik burada Filistin'in yanında" sloganlarıyla konsolosluk önüne yürüdü. Burada yapılan açıklamada "Katil İsrail'in işgaline direnen onurlu Filistin halklarının, bu mücadele uğrunda can veren tüm direnişçilerin destansı direnişini sahipleniyoruz" denildi.

Basın açıklamasında "Trump'ın Kudüs'ü başkent olarak tanımasıyla başlayan provokasyon ABD hegemonyasının bölgede ve dünyada gerileyişinin önüne geçilmesi için Filistin sorununun tarih boyunca emperyalistlerin çıkarları doğrultusunda araçsallaştırıldığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Filistin halklarının emperyalist güçlere karşı verdiği mücadeleler sayesinde Kudüs, uluslararası anlaşmalarla Filistin devletinin başkenti olarak tanınmaktadır. ABD-İsrail provokasyonu ve tek bir adamın sözü bunu değiştiremez" diye belirtildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: "Emperyalizme ve onun yerli işbirlikçisi AKP'ye karşı mücadele etmek bizim asli sorumluluğumuzdur. Bunun için ilk yapılması gereken; kendi ülkemizde emperyalizmle işbirliği içerisinde olanlara karşı mücadele edilmesidir. Emperyalizmin içerisindeki hegemonik krizden faydalanarak bölgede güç haline gelmek isteyen, bunun için de ülkemizi ve Ortadoğu’yu kana bulayanlarla mücadele etmek Filistinle dayanışmanın olmazsa olmazıdır."

"Gençlik, tarihin ayak izlerine basarak emperyalizme karşı Filistin davasının yanındadır. Bastığımız ayak izinde Filistin halklarına kan kusturan Efraim Elrom’u cezalandıran Mahir ve yoldaşları, Filistin’de bizzat savaşan Deniz ve yoldaşları vardır. Emperyalizme karşı mücadelede onlardan öğrendiğimiz, emperyalist-kapitalist düzenin köküne kibrit suyu dökmektir. Kendi Trump’ımızla ve emperyalist gayelerle ülkemizi bataklığa sürükleyenlerle mücadele etmek, gençliğin birinci görevidir."

KÜRECİK RADAR ÜSSÜ KAPATILSIN

"Hem ABD’nin açıklamasını kınayıp hem de ABD ve NATO üslerinin topraklarında faaliyet göstermesine müsaade etmek, düpedüz ikiyüzlülüktür. Hem Kudüs’ü kırmızı çizgi ilan edip hem de İsrail ile askeri-politik anlaşmalar imzalayarak halkı ahmak yerine koymak alçaklıktır."

"Boş lafla Filistin ile dayanışılmaz, emperyalistler ile savaşılmaz. İran’dan İsrail’e olası füze saldırılarını önceden haber almak için faaliyette olan Kürecik Radar Üssü ve diğer üsler kapatılmadıkça, emperyalist savaş örgütü NATO’dan çıkılmadıkça "Filistin halklarının mücadelesine ve barış güçlerine destek veriyorum" denemez. Kınamalar ile ABD dize getirilemez! Şunu unutmayın ki direnen Filistin halkları da kimin yanında olduğunu gayet iyi bilir."

Açıklama, ABD, İsrail ve AKP ittifakına son verilmesi ve NATO’dan çıkılması talebiyle sonlandırıldı.