8 Mayıs 2024 Çarşamba

Öğrencilerden Cengiz Holding önünde eylem: Milyonlar aç

Cengiz Holding'in önünde eylem yapan Öğrenci Dayanışması, yıkılmaz denilen sarayların yerle bir olacağını vurguladı ve "Milyonlar aç" dedi. 

Öğrenci Dayanışması, yaşanan ekonomik krizden öğrencilerin geçinemediğine dikkat çekmek için İstanbul Altunizade bulunan Cengiz Holding'in önüne eylem yaptı. "Haramilerin saltanatın yıkacağız" pankartını açarak sık sık "Milyonlar aç, milyonlar işsiz, işte kapitalist sisteminiz " sloganları atıldı. Öğrenciler, yanlarında getirdikleri faturalarını da göstererek tepkilerini dile getirdi.

Cengiz Holding'in sahibi Mehmet Cengiz'in servetine servet kattığını belirten öğrenciler, "Cengiz'in yıkılmaz dediği servetini her gün büyütürken, biz bir ayı nasıl geçireceğimizi düşünen ve birikmiş faturalarla yaşam mücadelesi verenleriz. Zenginlerin eli boğazımızdayken, nefes almaya çalışan üniversite öğrencileriyiz" dedi.

Öğrenciler açıklamanın devamında, "Kendilerine yaptıkları cennette bizlere her günü cehenneme çevirenlere sesleniyoruz. Yıkılır elbette yıkılmaz dediğini saltanatlar tahtlar. Yıkacağız biliyoruz. Geçinemiyoruz. Her gün daha fazla yoksullaşıyoruz. Siz varsınız diye yaşayamıyoruz. Sizin tarafınızdan her gün öldürülüyoruz. Artık yeter tahammül edemiyoruz. Biz açken, saray sofralarında ardını düşünmeden yiyenler var. Yarınımızı belirsiz yaşarken, hayatı var eden fabrikalardan, sokaklardan gelerek hesap soracağız" diye konuştu.