2 Mayıs 2024 Perşembe

'Öğrenciler tarikat ve vakfı yurtlarına mahkum edilmemelidir'

Barınma hakkı için direnen öğrencilerle dayanışmak için açıklama yapan İHD İzmir Şubesi Gençlik Komisyonu, iktidara seslendi ve sorunun derhal çözülmesini istedi.

İHD İzmir Şubesi Gençlik Komisyonu öğrencilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek ve toplumsal duyarlılığı geliştirmek amacıyla şube binasında basın toplantısı düzenledi. 

Basın metnini okuyan İHD İzmir Şubesi Gençlik Komisyonu üyesi Bedrettin Gümüştekin, öğrencilerin kiralarını karşılayamadığı ve yetersiz devlet yurtları nedeniyle tarikat ve vakıfların yurtlarına mecbur bırakıldığını söyledi. Öğrencilerin evsiz ve yurtsuz bırakıldığını söyleyen Gümüştekin, öğrencilerin barınma hakkı için direnişe geçtiğini hatırlattı. 

Gümüştekin, iktidara seslendi ve şu uyarıda bulundu: "En temel insani haklarından olan barınma konusunda zorluk yaşayan öğrencilerin bu sorununa kulak verilmelidir. Fahiş fiyatlar ve kötü koşullara mecbur bırakılan öğrencilerin talepleri dikkate alınarak kalıcı çözümler bulunmalıdır. Hiçbir öğrenci barınma, beslenme, çalışma gibi nedenlerden dolayı eğitim sürecini geri plana atacak duruma düşürülmemelidir; unutulmamalıdır bunlar insanın en temel ihtiyaçlarındandır. Öğrenciler, gerekliliklerin yerine getirilmemesi nedeniyle artan kiraların kurbanı olmamalı, ev sahiplerinin ve emlak sektörünün keyfi uygulamalarına, tarikat ve vakıf yurtlarına mahkum hale getirilmemelidir."