10 Mayıs 2024 Cuma

Öğrenciler intihara sürüklenen Enes'in ismini durağa verdi

İzmir'de TİP'li öğrenciler tarikat yurdunda yaşadığı baskılara dayanamayarak intihara sürüklenen Enes Kara'nın ismini bir durağa verdi. Öğrenciler, durağın önünde yaptıkları açıklamada gençliği tarikat yurtlarına, geleceksizliğe ve yoksulluğa mahkum edenlerin saray rejimi olduğunu vurguladı. 

İzmir'de Türkiye İşçi Partili (TİP) üniversite öğrencileri geçtiğimiz günlerde aile zorlamasıyla kaldığı tarikat yurdunda gördüğü baskılar sonucu intihara sürüklenen Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara'nın ismini bir durağa verdi.

Durağın önünde yapılan açıklamada, "Enes'in katili onu cemaat ve tarikatların insafına bırakan, öğrencilerin en temel hakkı olan barınma ihtiyacını bile karşılayamayan saray düzenidir. Bu düzene mecbur değiliz. Arkadaşlarımızın her geçen gün işsizlik, yoksulluk, geleceksizlik nedeniyle yaşamına son vermesine artık tahammülümüz kalmadı. Arkadaşlarımızı TÜGVA, Ensar ve buna benzer tarikat yurtlarına mahkum bırakanların karşısında aydınlık bir ülkeyi kuracağız" denildi.