4 Mayıs 2024 Cumartesi

Öğrenci Kolektifleri ÖSYM önünde sınavları protesto etti

Öğrenci Kolektifleri, ÖSYM'nin Ankara'da bulunan genel koordinatörlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, pandemi günlerinde Türkiye genelinde yapılan sınavların başta gençler olmak üzere halk sağlığını tehdit ettiğini vurgulayarak, bu sınavların kapitalizmin işleyişi uğruna yapıldığının altını çizdi.

Öğrenci Kolektifleri, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) Ankara'da bulunan genel koordinatörlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

Pandemi günlerinde Türkiye genelinde yapılan sınavların başta gençler olmak üzere halk sağlığını tehdit ettiği vurgulanan açıklamada, bu sınavların kapitalizmin işleyişi uğruna yapıldığının altını çizdi.

ÖSYM'nin iktidar eliyle içi boşaltılıp kuklalaştırılmış bir kurum olduğunu ifade edilen açıklamada, "Kendi kararlarını dahi kendisi verememektedir. Gelecek kaygısı ve sınav stresi içinde insanca bir yaşam sürdürmek isteyen gençleri, pandemi döneminde sınav tarihleriyle oynayarak virüs tehlikesi ile sağlıksız bir sınav sürecine mecbur bırakmaktadır" denildi.

"Bugün buraya geleceksizleştirdiğiniz, sınavlarla hayatlarını çaldığınız gençlerin sesi olmaya geldik" diye kaydedilen açıklamada, sınavların ertelenmesi gerektiğini ifade ederek sermaye yararının gözetildiğinin altı çizildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Ezberci, gerici ve niteliksiz müfredatlarla çökertilen eğitim sistemi; yapılamayan online derslerle pandemi sürecinde de daha keskin bir şekilde kendini göstermektedir. Üniversitelerde ve liselerde bilim halk yararına değil, iktidar tarafından sermaye yararına üretilmeye çalışılırken bu sene üniversiteye giriş sınavları da sermayenin çıkarları doğrultusunda yapılmaktadır.

"Hayatlarımızla oynayan asıl virüs sizsiniz. Sayenizde tesadüfen yaşıyoruz. Sizler istediğiniz kadar iktidara biat edebilirsiniz ama biz sağlığımızı da, geleceğimizi de, hayatlarımızı da daha fazla para ve daha fazla kâr uğruna çalmanıza izin vermeyeceğiz."