24 Nisan 2024 Çarşamba

ÖGK'dan yürüyüş: Tecavüzcü Musa Orhan tutuklansın

Özgür Genç Kadın üyeleri, Musa Orhan'ın tahliye edilmesine karşı Kadıköy'de yürüyüş yaptı. "Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok" diyen genç kadınlar, tüm kadınları mücadeleye çağırdı. 

Özgür Genç Kadın (ÖGK), İpek Er'e tecavüz ederek ölümüne neden olan Uzman Çavuş Musa Orhan'ın serbest bırakılmasına karşı sokağa çıktı.

Kadıköy'de Yeldeğirmeni'ninde toplanan ÖGK üyeleri, "Tecavüzcü Musa Orhan tutuklansın" pankartını açtı, "Erkek adalet değil, gerçek adalet", "Musa Orhan tutuklansın",  sloganlarını attı. 

Yapılan açıklamada, Musa Orhan'ın tecavüzüne uğrayan İpek Er'in yaşamına zor vermek zorunda kaldığı hatırlatıldı. Açıklamada, "Biz erkek egemenliğinden, erkek yargıdan alacaklıyız. Bu kararı tanımıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, İpek'in katilinin elini kolunu sallayarak aramızda gezmesine izin verenler de, İstanbul Sözleşmesi'ni uygulamayanlar da en az Musa Orhan kadar katil ve tecavüzcüdür. Bu kararı tanımıyoruz, Musa Orhan tutuklansın."

"Askerdi, polisti diye biz kadınları katledenlere sananlara karşı ses çıkarıyoruz" diyen ÖGK üyeleri, zılgıt, alkış ve sloganlarla Halitağa Caddesi'ne yürüdü.

"Yaşasın kadın dayanışması" sloganını atan ÖGK üyeleri, yürüyüş yaptı. "Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok" diyen ÖGK üyeleri, tüm kadınları, tacize, tecavüze, şiddete ve katillerin korunmasına karşı sokaklara çıkmaya çağırdı.

İZMİR
İzmir ÖKG üyeleri ise Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yürüyüş yaptı. 

Yapılan konuşmalarda, Uzman Çavuş Musa Orhan'ın tutuklanması istenerek, "Kadın katillerinin arakasında devlet vardır. Kadın katilleri tutuklanana kadar sokaklarda olacağız" denildi. 

"Devlet elini kadınlardan çek" sloganını atan ÖGK üyelerine, çevrede bulunanlar alkışlarla destek verdi.