3 Mayıs 2024 Cuma

ÖGK'dan Gülistan için eylem

ÖGK, Beşiktaş-Kadıköy vapur hattında Gülistan Doku'nun nerede olduğunu sordu. Tüm kadınları Gülistan'ı sormaya, onun için mücadeleye 8 Mart'a çağırdı. 

Özgür Genç Kadın (ÖGK), kameralarla dolu ve "güvenlik" adı altında asker, polis yığınağı yapılan Dersim'de iki yıldır bulunmayan ve failleri korunan Gülistan Doku için vapurda ses çıkarma eylemi yaptı. 

Beşiktaş-Kadıköy vapurunda "Gülistan Doku isyanımızdır, inadımızdır" yazılı dövizler asan ÖGK üyeleri, Gülistan kaybolmadan bir gün önce en son bir polisin oğlu olan Zaynal Abarakov ile görüştüğünü ancak baş şüpheli Abarakov'un ne ifadesinin alındığına ne de nerede olduğunun bilindiğine dikkat çekti. 

Gülistan'ın her 8 Mart'a katıldığını ve "Sen bağır ki erkek şiddeti dursun" yazılı dövizi taşıdığını hatırlatan ÖGK üyeleri, "Biz bugün hepinizin bu erkek şiddetinin artık durması için ses çıkarmaya çağırıyoruz. 8 Mart'ta kadınları sokağa, Gülistan'ı aramaya sormaya çağırıyoruz" dedi. 

İki yıldır kızlarını arayan Doku ailesinin her türlü polis şiddetine maruz kaldığını anımsatan ÖKG üyeleri, "Erkek develet kadınları katledenleri, şiddet uygulayanları koruyor. Cezasızlık politikasıyla ödüllendiriyor. Hepinizi bunu protestoya, ses çıkarmaya çağırıyoruz" diye konuştu. 

Genç kadınların konuşmasına vapurda bulunanlar alkışlarla karşılık verdi.