26 Nisan 2024 Cuma

ÖGK'dan Gülistan için adliye önünde eylem

Özgür Genç Kadın (ÖGK) üyeleri İstanbul ve İzmir'de Gülistan Doku için açıklama yaptı. Kaybedilen ve katledilen kadınlar için adalet mücadelesini sürdüreceklerini söyleyen Genç kadınlar, "Tüm genç kadınları Gülistan'ı birlikte aramaya çağırıyoruz. Gelin Gülistan'ı bulalım" çağrısı yaptı.

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku 139 gündür kayıp. Özgür Genç Kadın (ÖGK) üyeleri Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi ve Bayraklı'daki İzmir Adliyesi önünde Gülistan Doku için açıklama yaptı, "Kaybedilen kadınlar isyanımızdır" dedi.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde "Gülistan Doku'yu bulacağız" yazılı pankart açan kadınlar adına önce Hivda Selen kısa bir açıklama yaptı. Erkek devletin Gülistan'ı bulmak istemediğini belirten Selen, "Pandemi sürecinin kadınların hayatına ve haklarına saldırma fırsatı gören erkek devlet, AKP-MHP iktidarı Gülistan Doku'yu bulmak istemiyor. Bunu nereden biliyoruz. Zaynal Abarakov'un kaçma ihtimaline karşı hiçbir önlem alınmamasından biliyoruz. Sahte intihar mektuplarından biliyoruz. Arama çalışmalarını sadece barajda yürütmelerinden biliyoruz" diye konuştu. "Biz kadınlar 139 gündür Gülistan Doku'yu soruyoruz. Adalet mücadelesini yükseltiyoruz" diyen Selen, "Erkek devletin ve kurumlarının Gülistan Doku'yu bulmak istemediğini biliyoruz. Bunu biz kadınları hedef göstermelerinden biliyoruz. Ama biz kadınlar Gülistan Doku'yu aramaktan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

ÖGK adına açıklamayı yapan Neslihan Duran'da kadınların yürüttüğü adalet mücadelesine vurgu yaptı, "Güçlülerin hukukuna karşı kadınlar olarak gerçek adalet için mücadele edeceğiz" dedi. Gülistan'ı bulana dek mücadele yürüteceklerini söyleyen Duran şunları söyledi: 

"Haklarımıza, hayatlarımıza, bedenlerimize dönük her saldırıya karşı sokakları terk etmeyeceğiz! Ve buradan Dersim Valiliğine bir kez daha soruyoruz; Neden etkin bir soruşturma yürütmüyorsunuz, kimi koruyorsunuz? Gülistan’ı bulana kadar bulunduğumuz her yerde sormaya devam edeceğiz. Yapılması gerekenler net; Baraj minimum seviyeye indirilsin, kamera kayıtları incelensin, Zaynal Abarakov sorgulansın, etkin arama tarama çalışmaları yürütülsün, Gülistan bulunsun."

KAYBEDİLEN KADINLAR İSYANIMIZDIR
İzmir'de de ÖGK üyeleri İzmir Adliyesi önünde açıklama yaparak "Kaybedilen kadınlar isyanımızdır" dedi. 

Burada yapılan açıklamada, "Gülistan Doku gibi, katledilen kaybedilen tüm kadınlar adalet arayacağız. Biz biliyoruz ki erkek devletin kadınlar için adaleti olmaz. Gerçek adaleti, yan yana gelerek kazanacağız. Tüm genç kadınları Gülistan'ı birlikte aramaya çağırıyoruz. Gelin Gülistan'ı bulalım. Gelin yaşamlarımızı kadın dayanışmamızla örelim" çağrısı yapıldı. Eylem, "Erkek adalet değil, gerçek adalet" sloganıyla sona erdi.