20 Nisan 2024 Cumartesi

ÖGK'dan AA önünde eylem: Bu sizleri altüst etmenin hazırlığıdır

ÖGK, Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürlüğü önünde "Bu sizleri altüst etmenin hazırlığıdır" pankartı açan ÖGK'lılar, "Kadın mücadelemiz engellenemez" sloganı attı. Genç kadınların eylemini özel güvenlik görevlileri engellenmeye çalışıldı.

İzmir'de Özgür Genç Kadın (ÖGK) üyeleri, kadın düşmanı Anadolu Ajansı'nın "Alt-Üst Et", "Cinsiyetçi eğitim istemiyoruz", "Gülistan Doku nerede" materyallerinin yayımlayarak "Bu neyin hazırlığı" şeklinde haber yaparak genç kadınları hedef göstermesini protesto etti.

Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürlüğü önünde "Bu sizleri altüst etmenin hazırlığıdır" pankartı açan ÖGK'lılar, "Kadın mücadelemiz engellenemez" sloganı attı. Genç kadınların eylemini özel güvenlik görevlileri engellenmeye çalışıldı.

Engelleme girişimlere rağmen ajitanyon konuşmaları yapan ÖGK üyeleri "14 Ocak gecesi erkek egemen devletin kolluk kuvvetleri tarafından evlerimizin kapıları kırıldı. Bu kadın özgürlük mücadelesi yürütenlere ve sosyalistlere yapılan bu operasyonda birçok arkadaşımız gözaltına alındı. Sözde kollu kuvvetlerinin delil torbasına koyduğu sticker ve afişlerimiz de 'Gülistan Doku nerede', 'Suruç için adalet herkes için adalet', 'Kadın cinayetlerine son' yazıyordu. Yandaş medya Yeni Şafak ve Anadolu Ajansı bizleri açık bir şekilde hedef gösterdi" ifadelerini kullandı.

Kadınlar konuşmaları sırasında Anadolu Ajansı temsilciliğine boya atarak eylemlerini sonlandırdı.