3 Mayıs 2024 Cuma

ÖGK: Katledilen kadın ve LGBTİ+'ların hesabını soracağız

Özgür Genç Kadın üyeleri, günlerdir kayıp olan Azra Gülendam Haytaoğlu ve Emine Gökkız'ın katledilmesine tepki gösterdi. Kadıköy sokaklarında sloganlar atarak yürüyen ÖGK'lılar, "Katledilen, şiddete maruz kalan her kadının, LGBTİ+'nın hesabını soracağız" dedi.

Özgür Genç Kadın üyeleri, Kadıköy sokaklarında eylem yaptı, Azra Gülendam Haytaoğlu ve Emine Gökkız'ın katledilmesine tepki gösterdi.

Kadıköy sokaklarında konuşma yapan ÖGK'lılar, beş gündür kayıp olan Azra Gülendam'ın katledilmiş bedeninin ormanlık alanda bulunduğunu hatırlattı. Azra'nın Mustafa Murat Ayhan tarafından cinsel saldırıya uğrayarak katledildiğini söyleyen ÖGK'lılar benzer bir şekilde Emine Gökkız'ın bugün cansız bedenine ulaşıldığını belirtti. İsimler değişse de katillerin hep aynı olduğunu belirten ÖGK'lılar yaptıkları konuşmada şunları söyledi: "Kadınları ve LGBTİ+'ları erkek şiddetine teslim eden erkek devleti Aleyna Çakır'ın katilini yargılamayışından, Gülistan Doku'yu kaybedip bulmayışından, İstanbul Sözleşmesini feshederek hayatlarımızı tehlikeye atışından tanıyoruz.

"Katledilen, şiddete maruz kalan her kadının, LGBTİ+'nın hesabını soracağız. Bu cinayetlerin failleri katilleri koruyan, sırtlarını sıvazlayan, 'kadın cinayetleri tolere edilebilir' diyen, sistematik şekilde nefret söylemi üreten bakanlardır. Bu katliamların failleri Azra'nın telefon sinyallerini incelemeyen polis, her gün katilleri bir kapıdan alıp bir kapıdan bırakan erkek yargı, Meclis kürsülerinde 'bir kereden bir şey olmaz' diyenlerdir. Kadınların, Azra'nın ailesinin mücadelesine rağmen bu katliamları engellemeyen erkek devlettir. Kadınlar her gün erkek şiddetiyle katledilirken hayat olağan akışında akamaz. Hepinizi kadın cinayetlerine, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilişine ses çıkarmaya çağırıyoruz. Kadın cinayetleri politiktir. Failleri koruyanlar aklayanlar katildir."

Özgür Genç Kadın üyeleri, eylemde, "Münferit değil erkek şiddeti", "Kadın cinayetleri politiktir", "Erkek adalet değil, gerçek adalet" sloganlarını attı.