23 Nisan 2024 Salı

ÖGK: Kadınları değil katilleri yargılayın

ESP ve SKM MYK üyelerinin gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama yapan ÖGK, "Elinizi kadınlardan çekin; katilleri, tacizcileri ve tecavüzcüleri yargılayın" diyerek, gözaltıların serbest bırakılmasını istedi.

Özgür Genç Kadın, Merkezi Koordinasyon üyesi Tanya Kara ile birlikte gözaltına alınan sosyalist kadınların serbest bırakılmasını istedi. 

ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, SKM Sözcüsü Deniz Aktaş ve ESP-SKM MYK üyeleri Çiçek Otlu, Satiye Ok, Ebru Yiğit, Züleyha Mangan, Ezgi Bahçeci, Tanya Kara ile HDP Edremit İlçe Eşbaşkanı Sevgi Özdem Altınoluk'ta gözaltına alınmıştı. 

Gözaltıların serbest bırakılmasını isteyen ÖGK, "Kadınları değil, katilleri yargılayan" ifadelerini kullandı. 

Siyasi komplolarla kadın özgürlük mücadelesinin hedef alındığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

"Dün sokaklarda İstanbul Sözleşmesi'nin hedef alınmasına karşı 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır' diyen, Pınar Gültekin'in katledilmesinin ardından 'Kadın cinayetlerine tahammülümüz kalmadı" diyerek isyanıyla meydanlara çıkan, "Gülistan Doku nerede" sorusunu çığlık çığlık büyüten, haklarımıza ve hayatlarımıza saldıran her kurumun karşısına dikilen kadınlar, bugün gözaltında. Bugün kadınlar gözaltıda ama "Nadira'ya ne oldu" sorusu, yanıtsız. Feray Şahin'in katili dışarıda. Rabia Naz soruşturmasına takipsizlik verildi. Nurcan Arslan davasında katile verilen müebbet hapis cezası bozuldu. Fatma Şengül'ün katiline tahrik indirimi verildi. Sahi 'Gülistan Doku nerede?' Kürsülerden 'Kadın ve LGBTİ+ düşmanlığı' salık veriliyor. Kadın ve trans cinayetleri hız kesmeden devam ediyor. İstanbul sözleşmesi hedef alınıyor. Ve korkunuz, o büyük korkunuz "kadınların isyanı" gün be gün büyüyor. Kadınlar, erkek egemen kapitalist sisteme biat etmez, kadın özgürlük mücadelemiz, baskılar ve gözaltılarla sendelemez. Elinizi kadınlardan çekin; katilleri, tacizcileri ve tecavüzcüleri yargılayın. Gözaltılar serbest bırakılsın. Yaşasın kadın özgürlük mücadelemiz."