25 Nisan 2024 Perşembe

ÖGK: Her gün maruz kaldığımız şiddete isyan ediyoruz

ÖGK, Kadıköy'de yaptığı yürüyüşle erkek-devlet şiddetine ve egemenliğine karşı tüm kadınları 25 Kasım'da sokaklarda olmaya çağırdı. Polisin engelleme çabasına rağmen yürüyüşlerini sürdüren kadınlar, "Hayatımızı, bedenimizi, kararlarımızı savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Özgür Genç Kadın (ÖGK), Kadıköy sokaklarında düzenlediği yürüyüşle tüm genç kadınları 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde sokaklarda olmaya çağırdı.

"Kadın devrimi için isyanı yükselt" pankartı açarak Bahariye'de yürüyen ÖGK'liler, kadınların her gün sokakta, işyerinde, evde erkek şiddetine maruz kaldığını, erkek devletin ise şiddet faillerini yargılamak yerine serbest bıraktığını kaydetti. Aleyna Çakır ve Esra Hankulu'nu katleden Ümit Can Uygun'un gözaltına alınıp serbest bırakıldığını hatırlatan ÖGK'liler, kadınların tepkisi sonrası tekrar gözaltına alınan Ümit Can Uygun'a sadece 1 yıl ceza verildiğine dikkat çekti.

ÖGK'lilerin yürüyüşü sonrasında polis tarafından engellenmeye çalışıldı. Duruma tepki gösteren ÖGK'liler, "Bizler genç kadınlar olarak her gün maruz kaldığımız şiddete isyan ediyoruz. Şiddete maruz kaldığımız bu sokaklarda katiller, şiddet failleri durdurulmuyor, önüne bu polisler dizilmiyor. Ancak erkek şiddetine karşı çıktığımız ve 'Bizler özgür olmak, özgür kadınlar yaratmak istiyoruz' dediğimiz için önümüze polisler dikiliyor" ifadelerini kullandı.

Dünyanın dört bir yanında kadınların erkek-devlet şiddetine ve egemenliğine karşı hayatlarını, kararlarını, bedenlerini savunmaya devam ettiğini vurgulayan ÖGK'liler şöyle devam etti: "Bizler de burada, Türkiye ve Kürdistan'da genç kadınlar olarak bu isyanı büyütmeye, haklarımızı savunmaya devam edeceğiz. Kadınlar özgürlük istiyor, kadınlar katledilmek istemiyor, kadınlar yaşamak istiyor. Bizler bu talepleri, hayatımızı, bedenimizi, kararlarımızı savunmaya; mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz."

Eylem sloganlarla son bulurken, çevredeki çok sayıda insan da alkışlarla destek verdi.