19 Mayıs 2024 Pazar

ÖGK: 8 Mart'ta tüketme greve çık

ÖGK, İzmir'de Flormar önünde açıklama yaparak kadınları 8 Mart'ta tüketime dur demeye ve kadın grevine destek vermeye çağırdı.
Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) ve Özgür Genç Kadın (ÖGK) 8 Mart kadın grevi çalışmalarına devam ediyor.
 
"Tüketime Dur'' diyen Özgür Genç Kadın (ÖGK), 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü kadınların sadece üretmeyerek değil tüketmeyerek de greve destek vermesini istedi. ÖGK, İzmir Alsancak'ta bulunan Flormar mağazası önünde kadınları 8 Mart'ta kadın grevine çağırdı.
 
Flormar mağazasının önünde pankar açan ÖGK üyeleri, "Sendikalı oldıkları için işten atılan ve 280 gündür direnişte olan Flormar işçileri için alış verişi durduruyoruz. Flormar mağazalarından alış veriş yapmayarak direnişe ses veriyoruz" dedi.
 
Kadınlara seslenen genç kadınlar "Sizleri de Flormardan alış veriş yapmayarak direnişte olan işçilere ses vermeye çağırıyoruz. 8 Mart'a sen de ses ver" diye konuştu. Çevreden geçenler alkışlarla ve ıslıkla destek verirken "Brova size" diyerek tepki gösterdi.
 
Ankara'da ise SKM üyeleri Seyran Pazarı, Özgürlük Parkı, Batıkent pazarı ve Batıkent metro çıkışında bildiri dağıtımı ve sticker yaptı.
 
Diyarbakır'da ise 8 Mart günü kadınların kurdela takarak greve destek vermesini isteyen SKM'liler erkeklerin de katıldığı kurdela atölyesi yaptı.