26 Nisan 2024 Cuma

ÖGK 8 Mart'ın startını verdi: İsyan et, hayatı durdur

Özgür Genç Kadın (ÖGK), İstanbul, İzmir, Ankara, Diyarbakır başta olmak üzere bir çok ilde 8 Mart çalışmalarının startını verdi. ÖGK, "İsyan et, hayatı durdur" şiarıyla genç kadınları 8 Mart'ta greve ve sokaklara çağırdı.

Özgür Genç Kadın (ÖGK), İstanbul, İzmir, Ankara, Çanakkale, Eskişehir, Diyarbakır ve Dersim'de pankart ve afiş asarak 8 Mart çalışmalarının startını verdi. 

"İsyan Et, Hayatı Durdur!" şiarı ile 8 Mart'ta hazırlanan ÖGK, kadınları cinsiyetçiliğe, homofobiye, akademideki cinsiyetçiliğe, tacize-tecavüze, kadın katliamlarına karşı greve giderek, her alanda hayatı durdurmaya çağırdı.

Boğaziçi, MEF ve İstanbul üniversitelerinde yaptıkları çalışma ile genç kadınları, 8 Mart'ta sokağa çıkmaya çağırdı. Bir çok ülkede kadınlar 8 Mart'ta greve gideceğini hatırlatan ÖGK üyeleri, Eskişehir'de kent merkezinde yaptıkları konuşmalarla, kadınları Las Tesis ruhu ile sokaklarda olmaya davet etti. İstanbul, İzmir ve Ankara'da kent merkezlerine pankartlar, Diyarbakır ve Çanakkale'de ise "Hak gasplarımıza karşı; İsyan et, hayatı durdur!" yazılı ozalit ve afişler asıldı. 

Bu arada İzmir'de pankart asan ÖGK üyesi 2 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Genç kadınlar bir süre sonra serbest bırakıldı.