19 Nisan 2024 Cuma

Ofton İnşaat patronu işçileri mağdur etti

İşçilerin hakkını gasp etmeye çalışan Ofton İnşaat patronu, işçilerin Mart ayı ücretlerini ödemedi. İşçiler yaptıkları açıklamada pandemi döneminde mağdur olduklarını belirtti.

Ofton Turz. İnş. San. Yatırım A.Ş. bünyesindeki The Elysium İstanbul, Elysium Styles Hotel ve Hilton Doublethree Hotel'de çalışan yaklaşık 270 işçi Mart ayına ait maaşlarının ödenmemesine ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

1 Nisan'dan itibaren her üç oteli kapatan Ofton İnşaat, bünyesinde çalışan işçilerin alacaklarını ödemedi. Muhatap bulamadıklarını belirten işçiler, işletme tarafından da bilgilendirilmediklerini kaydetti.

Ofton İnşaat Otel İşçileri tarafından yapılan açıklamada, Elysium otellerinin 2019 yılını 52 milyon turistle rekor kırarak kapattığına dikkat çekti.

2020 yılının ilk çeyreğinde 4 milyona yakın turistin ülkeye geldiğini, Nisan ayına kadar işletmelerin zarar etmesinin söz konusu olmadığı ifade edilen açıklamada, "Pandemi sürecinde işçisine hiçbir destek ve yardımda bulunmayan Ofton Turizm İnşaat Sanayi Yatırım A.Ş, işçilere ücretsiz izin formu imzalatarak, kısa çalışma ödeneğine başvurarak devletin ödeyeceği yüzde 60'lık maaşla işçileri başbaşa bırakmıştır. Bu ödenekten faydalanamayan emekli ve yeni işe giren işçilerin mağduriyeti artmış, hiçbir geliri olmayan bir çok işçi ise zor duruma düşmüşlerdir" denildi.

Pandemiyi bahane ederek geriye dönük Mart ayına ait maaşları  yatırmayarak bu sıkıntılı süreçte işçileri daha da mağdur duruma düşüren Ofton Turz. İnş. San. Yatırım A.Ş.'nin geçmiş dönemlerde de işçilere maaş ödememesi sebebiyle kamuoyunda tanınmıştır.