20 Mayıs 2024 Pazartesi

Ödülünü Suruç şehidi Polen Ünlü'ye armağan etti

28. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nden 6 ödülle dönen Bir Nefes Daha filmindeki performansıyla Yardımcı Rolde En İyi Oyuncu Ödülünün sahibi olan Çiğdem, ödülünü Suruç şehidi Polen Ünlü'ye armağan etti. 

28. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde ödüller düzenlenen törenle dağıtıldı. Gecede en iyi film ödülünü Ahmet Necdet Çupur'un yazıp yönettiği "Yaramaz Çocuklar" filmi aldı.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda oyuncu Tilbe Saran jüri başkanlığını yürüttüğü, oyuncu Güven Kıraç, müzisyen Feridun Düzağaç, yönetmen Kıvanç Sezer, görüntü yönetmeni Meryem Yavuz, yazar Seray Şahiner ve yazar Şenay Aydemir'in yer aldığı jüri, ödülleri belirledi.

ÇİĞDEM, ÖDÜLÜNÜ SURUÇ ŞEHİDİ ÜNLÜ'YE ARMAĞAN ETTİ
Nisan Dağ'ın İstanbul'un arka sokaklarında Rap albümü çıkarma mücadelesi veren Fehmi'nin hikayesini anlatan "Bir Nefes Daha" filmi festivalden 6 ödülle döndü. Bonzai bağımlılığı kendisini aşağı çekerken hayata rap ile tutunmaya çalışan Fehmi ve ona destek olan kız arkadaşının inişli çıkışlı hikayesinin anlatıldığı filmde  oyunculukları, oyuncu yönetimi ve hikayesi ile öne çıkarken festivalden En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, Yardımcı Rolde En İyi Erkek Oyuncu, Hayal Köseoğlu ve Oktay Çubuk'un performansları ile Umut Veren En İyi Kadın ve Erkek Oyuncu ödülleri ile Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü alarak döndü. Yardımcı Rolde En İyi Oyuncu Ödülünün sahibi Eren Çiğdem, ödülünü Suruç Katliamında hayatını kaybeden arkadaşı Polen Ünlü'ye armağan etti.

"En İyi Film Ödülü"nü Ahmet Necdet Çupur'un yazıp yönettiği Yaramaz Çocuklar filmi aldı. Film ayrıca, Ayhan Ergürsel En İyi Kurgu Ödülü ve Zeynep Çupur'un performansı ile Özel Mansiyon Ödülü de aldı.

"En İyi Kadın Oyuncu" Ödülü'nü Koridor filmindeki performanslarıyla Emel Göksu ve Ayşe Demirel paylaşırken, Filme ayrıca En İyi Sanat Yönetmeni ve En İyi Görüntü Yönetmeni ödülleri layık görüldü. "En İyi Erkek Oyuncu" Ödülü'nü Cemil Şov filmindeki performansıyla Ozan Çelik aldı. Film aynı zamanda En İyi Müzik ödülünü de aldı.